Tårnhøj Horsens-profil skifter til FCM

Jørn Just Kristensen 

Ayo Simon Okosun skifter fra AC Horsens til FC Midtjylland på en femårig kontrakt

FODBOLD Superligaens mest hovedstødsstærke spiller skifter til FC Midtjylland.

24-årige Ayo Simon Okosun har skrevet en femårig kontrakt med de danske mestre.

- Ayo er en spiller med klare kompetencer, men han er også en arbejdsom og viljestærk spiller, som via sin karriere indtil nu har bevist, at han er lærevillig og stædig i forhold til at nå sine fodboldmæssige mål, siger Svend Graversen, sportschef i FC Midtjylland, i en pressemeddelelse fra klubben.

Okosun var i den forgangne sæson den spiller, der vandt flest hovedstødsdueller i Superligaen. Men han var også duelstærk langs græsset.

I FCM er det planen, at midtbanespilleren skal fortsætte sin fodboldmæssige udvikling, og på den lange bane drømmer Okosun - der er født i København af en tysk mor og en nigeriansk far - sågar om at komme på det danske landshold.

Den nye FCM-spiller er kendt som en dygtig boks-til-boks spiller, han er løbestærk samt flittig, og så er han dygtig og komfortabel på bolden.

- Da interessen fra FC Midtjylland opstod, var det en nem beslutning for mig at takke ja, det er jo Danmarks bedste klub, og jeg ser mit skifte som det rigtige skridt i bestræbelserne på at udvikle mig yderligere som fodboldspiller, siger Ayo Simon Okosun i klubbens skrivelse.

- Jeg er en type, som kommer med masser af fysik og fight, og så giver jeg mig 100 procent hver eneste gang, jeg går på banen, siger Okosun.

Han beskriver også sig selv som en boldsikker spiller med en fin teknik, og med sine 197 centimeter har han ydermere klare forcer i hovedspillet.

- Jeg fokuserer på at gøre det godt hver eneste dag i FC Midtjylland, så kommer resultaterne også, og jeg håber, jeg så hurtigt som muligt får muligheder for at bidrage med det, jeg kan, så vi sammen kan bygge videre på den flotte sæson, FC Midtjylland spillede i 2017/18, siger Ayo Simon Okosun.

Han og resten af FCM-truppen møder ind til første træning i Ikast senere i dag.

Læs fodboldekspert Jesper Thygesens vurdering af FCM's nye spiller lige her på .