Foto: Martin Ballund

Politiet fandt stjålne computere fra Hammerum i skov ved Silkeborg

Palle Heering Nielsen 

Politiet fik i aftes fat på to personer, der menes at stå bag en række tyverier i Midt- og Østjylland

HAMMERUM Seks elever fra Hammerum Fri- og Efterskole kan takke politiet for, at de i aftes fik leveret stjålne computere tilbage.

Politiet fik klokken 18.25 en anmeldelse om, at der var stjålet computere fra elevværelser på efterskolen, og der blev givet et signalement på den mulige gerningsmand.

En patrulje fra politiet så senere en sort Audi køre med høj hastighed på motorvejen ved Silkeborg i retning mod Aarhus.

Kom ud fra skoven
I bilen var to personer, og den ene passede på signalementet af den formodede gerningsmand fra tyveriet i Hammerum.

Nogle minutter senere fik patruljen kontakt til bilen, da den holdt med motoren tændt ved et skovstykke på Aarhusvej ved Silkeborg tæt på motorvejen.

Der var en person i bilen, mens en anden person kom gående ud fra skovområdet. Han passede på signalementet af den formodede tyv, og da skovstykket blev søgt igennem, blev der fundet en rygsæk med de seks computere, der var stjålet i Hammerum.

Politiet anholdt de to personer. De er henholdsvis 24 og 25 år og kommer fra Aarhus.

Mere på samvittigheden
I bilen fandt politiet tyvekoster, der stammer fra Ulfborg, og der blev også fundet en pung, som kan knyttes til en person fra Staby Efterskole.

Østjyllands Politi har overtaget efterforskningen af sagen, da de to mænd er kendt for tyverier i det østjyske område

Som nævnt fik eleverne på Hammerum Fri- og Efterskole leveret deres computere tilbage, og det var de sikkert glade for, da de skal til eksamen både i dag og i morgen, oplyser politiet.