Herningenser udgiver vikingebog

BOGUDGIVELSE Thorkild Skov bor i Herning og arbejder til dagligt som både forfatter og illustrator.

Selvom det er to meget forskellige felter, giver det god mening at bruge begge når landskaber, karakterer og handlinger skal formes.

- Generelt har jeg en meget visuel tankegang, så for mig hænger historier og billeder uvægerligt sammen - jeg kan ikke tegne en figur, uden straks at gøre mig tanker om vedkommendes personlighed og baggrund, fortæller Thorkild Skov i en pressemeddelelse.

For midtjyden er det at skrive og illustrere ikke blot en hobby, men en drøm som han håber kan blive hans levevej.

- Forhåbentlig kan jeg komme til at leve af at skabe historier, men om det primært bliver som forfatter, illustrator eller noget helt tredje aner jeg ikke. Har skiftet spor et par gange i livet, så det kunne sagtens komme til at ske igen, siger han.

»Lue« er skabt i samarbejde mellem Thorkild og hans mor Birthe Midtiby. Men det er ikke første gang, de to slår pjalterne sammen og udgiver en bog.

- Min mor og jeg udgav vores første bog sammen i 2015, vikingesagaen »Sagaen om Mom«, og nu er vi så klar med »Lue«, som foregår i samme univers, men før »Sagaen om Mom«. Historien er blevet ret omsiggribende denne gang, så i stedet for en enkelt bog, bliver »Lue« det første bind i »Skovhuggerens saga«, som pt. er planlagt til at omfatte tre bind, fortæller Thorkild Skov.

Spøjse situationer
Bag udgivelserne ligger et enormt research-arbejde, hvor mor og søn blandt andet har snakket med museumsfolk, historikere, arkæologer og re-enactorer - en slags vikinge-skuespillere - i forbindelse med tilblivelsen af bogen.

- Vi bestræber os på at flette så meget reel viden ind i historien som vi kan, uden at ende med at skrive en fagbog. Så det vil nok ikke være forkert at kalde vores bøger for »Edutainment«. Vi har konsulteret mange historikere, arkæologer, re-enactorer og museer i jagten på viden, som kunne berige historien og give et indblik i vikingetidens liv, siger Thorkild Skov, der altid har læst meget.

- Jeg er en kæmpe fantasy- og historie-nørd. Som barn læste jeg rigtig meget - som i virkelig meget! Efter at have tømt skolebiblioteket for al fantasy og sci-fi, gav jeg mig i kast med det lokale bibliotek. Og da det også var tømt for nye bøger, fik jeg min far til at tage bøger hjem fra biblioteket i Varde.

- I dag læser jeg næsten udelukkende på engelsk, da jeg foretrækker at få en historie på forfatterens sprog, fremfor en oversat version. Det giver af og til nogle lidt spøjse situationer, når jeg slår engelske ord op for at få genopfrisket, hvad de hedder på dansk.