En god rom og en gammeldags barbering

Mikkel Korsgaard Christensen 

Herning har fået en barbersalon med mulighed for lidt ekstra kræs og luksus i form af et kolde drikkevarer, en rom, whisky eller kaffe. Konceptet er ifølge indehaveren poulært

VELVæRE På hjørnet af Monradsgade og H.C. Ørstedsvej ligger et lille lokale, som i årenes løb har huset forskellige forretninger. For tre måneder siden åbnede Ebu’s Barbershop, og indehaver Ebu Betir Duymaz har ikke set sig tilbage siden. Herning Bladet har besøgt Ebu’s Barbershop på Ugens Visit.

Ved indgangen til barbershoppen bliver man straks mødt af en hjemmebygget mur af sammensatte træbjælker med jernhængsler fyldt med metalskilte fra Harley Davidson og Route 66. På midten ses en fasttømret hylde med forskellige udgaver af whisky og rom. Ved siden af står baren, der tilbyder kolde øl og sodavand. Salonen fremstår rustikt, og bagvæggen i rå beton giver lokalet et intimt udtryk. Det er netop en del af konceptet hos Ebu’s Barbershop.

- Det skal være som i gamle dage. Hyggeligt og intimt, siger Ebu Bekir Duymaz og forklarer sit koncept:

- Når man kommer ind til en barbering eller klipning, vælger kunden eksempelvis en kold øl, en rom eller en god whisky, og så er det ligesom begyndelsen på en god halv times personlig velvære, siger Ebu Bekir Duymaz og tilføjer, at han naturligvis også har kaffe, mens han peger over på en moderne espressomaskine.

- Det er blevet populært for mænd at gå op i sig selv. Det gælder ikke kun for kvinder, og her er jeg af den overbevisning at lidt kræs sammen med en god, gammeldags barbering, er et hit, forklarer han og tilføjer:

- Det synes mine kunder heldigvis også, griner han. Således har Ebu Bekir Duymaz udvidet sin kundekreds betragteligt, siden han forlod sin tidligere salon på Banegårdpladsen i Herning.

Hyggestemning som derhjemme
Over musikanlægget spilles »A teenager in love« med Dion and The Belmonts, mens Ebu Bekir Duymaz klipper formiddagens sidste kunde - en yngre mand - færdig. De tager afsked med et indforstået »hand-shake«, før kunden forlader salonen.

- Kunder som ham fortæller tit, at de føler sig som ny, når de går herfra, og det er lige præcis det, jeg gerne vil opnå. En halv times luksus og hygge, siger indehaveren. Det er imidlertid langt fra kun forelskede teenagere, som besøger Ebu’s Barbershop.

- Jeg har kunder i alle aldre. Der kommer teenagere, midaldrende og ældre. Alle er selvfølgelig velkomne, siger han.

Genoplivningen af det tilsyneladende populære og samtidig retro barberingskoncept virker altså til at være på sin plads.

- Det ser ud til, at en by som Herning sagtens kan have en barbershop som denne. Folk vil gerne komme og bruge tid på sig selv og betale for den ekstra oplevelse, forklarer den erfarne frisør, som trods sine blot 31 år allerede har afprøvet et lignende koncept i København med succes.

- Jeg er fra Valby, og jeg har tidligere drevet en salon som denne, hvor jeg solgte den videre, før jeg drog til Herning, fortæller Ebu Bekir Duymaz.

Han kan godt lide den mentalitet, som han oplever blandt sine kunder i Herning.

- Nogle kommer bare ind, smider sig i sofaen og sætter noget musik på. Det foregår uformelt, og det er bare super hyggeligt.