Sisto kan score 4,3 millioner på VM-guld

Alle danske spillere er sikret 739.000 kroner i bonus for VM-deltagelsen. Guld udløser 4,3 millioner kroner

FODBOLD De 23 spillere i Danmarks VM-trup kan se frem til en klækkelig bonus i tilfælde af succes ved VM-slutrunden i Rusland.

Alene for deltagelsen i gruppespillet er hver spiller sikret mindst 739.000 kroner.

Det er resultatet af en aftale mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen, skriver sidstnævnte i en pressemeddelelse.

Skulle landstræner Åge Hareides tropper gå hele vejen, bliver hver spiller belønnet med 4.316.000 kroner.

Mere sandsynligt er det, at ottendedelsfinalen bliver endestationen for Danmark. Det vil kaste 1.184.000 kroner af sig til hver spiller.

En kvartfinale giver 1.905.000 kroner, mens en semifinale udløser 2.363.000 kroner. En tabt finale kaster præcis tre millioner kroner af sig.

DBU’s, elitechef, Kim Hallberg, er tilfreds med fordelingen af VM-pengene.

- VM er en kæmpe begivenhed for dansk fodbold. Den giver samtidig en række indtægter, som vi deler med spillerne og samtidig investerer i talentudvikling, spillerudvikling og andre projekter i dansk fodbold.

- På den måde kan VM være med til at skabe yderligere udvikling af dansk fodbolds fremtid, siger Kim Hallberg.

Også Spillerforeningens direktør, Mads Øland, er tilfreds med forløbet i forhandlingerne.

- Vi har haft en konstruktiv proces og et godt forhandlingsforløb med DBU, og resultatet er den potentielt største slutrundebonus nogensinde for et dansk landshold, siger Mads Øland.

Samlet set indbringer VM-guld lige knap 200 millioner kroner netto fra Det Internationale Fodboldforbund (Fifa). Beløbet fordeles mellem spillerne og DBU.

Ud over de netop aftalte bonussatser per spiller betaler DBU 8,6 millioner kroner samlet til spillerne, lyder det i pressemeddelelsen. /ritzau/