Kommune køber varmestue-bygninger

Herning Kommune er nået til enighed med Blå Kors om prisen for at købe de ejendomme, som blandt andet huser varmestuen i Bethaniagade i Herning

HERNING Fire millioner kroner. Det er den pris, som Herning Kommune og Blå Kors Danmark er nået til enighed om for ejendommene Bethaniagade 26-30 midt i Herning.

Mandag godkendte et enigt økonomi- og erhvervsudvalg forhandlingsresultatet. Det skriver Herning Kommune i en pressemeddelelse.

Det var tilbage i februar, at kommunen og Blå Kors nåede frem til, at kommunen skulle overtage det planlagte nybyggeri, som skal erstatte den nuværende varmestue.

Blå Kors havde gennem længere tid forsøgt at løfte projektet økonomisk, men det lykkedes aldrig, og kommunen endte derfor med at overtage byggeplanerne og nu altså også selve bygningerne.

Seks millioner i alt
Bygningerne med blandt andet varmestue og herberg er udtjente, og de skal rives ned, så der kan opføres nye og tidssvarende faciliteter for de udsatte borgere i kommunen.

Nybyggeriet skal huse både et bo- og aktivitetstilbud og såkaldt skæve boliger. Blå Kors skal også i fremtiden medvirke til driften.

Oven i prisen på fire millioner kroner kommer udgiften til nedrivning af de eksisterende bygninger - en udgift, som Kommunale Ejendomme har vurderet til cirka 1,75 millioner kroner.

Den samlede pris for kommunen ligger altså tæt på de seks millioner kroner, når der også medregnes de sædvanlige udgifter til tinglysning og advokat.

- Jeg er glad for, at vi nu er nået til enighed med Blå Kors om en aftale. Nu kan vi komme i gang med at gøre noget ved de utidssvarende rammer. Nogle af vores mest udsatte borgere tilbydes i dag udslidte og forældede lokaler, og det er ikke værdigt. Samtidig trænger området til at blive byfornyet, siger borgmester Lars Krarup (V), i pressemeddelelsen.

Detaljer skal på plads
Forud for detailplanlægningen er håbet, at nybyggerierne kan slå dørene op om cirka to år. Også udearealerne skal der tænkes nyt omkring, så gademiljøet bliver så roligt som overhovedet muligt, også med tanke på naboerne.

Når byrådet har godkendt handlen endeligt, går arbejdet i gang med at fastlægge, hvordan det kommende byggeri skal se ud, og hvordan det præcist skal indrettes.

Herning Kommune og Blå Kors Danmark forventer inden årets udgang at kunne præsentere de første skitser og forslag.

- Jeg er glad for, at vi nu er kommet et stort og meget vigtigt skridt videre i bestræbelserne på at forny og forbedre faciliteterne i Bethaniagade i Herning, siger Christian Bjerre, generalsekretær i Blå Kors Danmark, i pressemeddelelsen.