Ingen alarm trods helikopter-larm

Kim Stoltenberg Hansen 

En helikopter snurrede rundt over Herning i nat

HERNING Mange herningensere har nok hørt en snurrende lyd fra oven i nat. Mellem midnat og to-tiden i nat fløj en helikopter rundt over byen, men vagthavende ved Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at der ikke skete noget alarmerende. Det var ikke en jagt på skumle forbrydere, men blot træning.

En gang imellem træner politi og forsvar i at finde personer med helikopteres varmekamera, og i sagens natur træner man bedst i at finde personer i byen om natten - ved at flyve rundt over byer om natten. Det er måske en lille smule irriterende, men her kan man så tænke på, at hvis man skulle falde på vej hjem fra en bytur eller ende som en dement, der ikke kan finde hjem - så er det jo rart, at vi har veluddannede folk, der kan finde én.

Helikopter-personalet trænede for øvrigt andre steder i går. Blandt andet kunne måbende golfspillere ved Dejbjerg se helikopteren flyve meget, meget lavt i området i aftes.