FCM bekræfter køb af Silkeborg-profil

Thomas Damm 

Silkeborg IF’s Sammy Skytte skifter til FC Midtjylland på en femårig kontrakt, men sendes direkte til AC Horsens på en lejeaftale

FODBOLD De danske mestre FC Midtjylland fortsætter med at hente nyt talent til truppen.

Seneste eksempel er 21-årige Sammy Skytte, der har underskrevet en femårig kontrakt med de danske mestre, som i første omgang udlejer midtbanespilleren til Superliga-kollegaerne i AC Horsens. Skytte bliver købt hos Silkeborg IF, der netop er rykket ud af Superligaen.

- Sammy er en dygtig midtbanespiller, som arbejder hårdt, og han gør det med en veludviklet defensiv ansvarlighed, siger FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen i en pressemeddelse fra klubben.

For FC Midtjylland er det vigtigt at se på potentialet hos den enkelte spiller, og derefter vurdere hvilken vej det er bedst at vælge, så den pågældende spiller tager næste skridt i karrieren. For nogle spillere er udlejning den optimale løsning, og i AC Horsens får Sammy gode muligheder for at udvikle sig yderligere på øverste hylde i dansk klubfodbold.

Stort potentiale
- Både fysisk og teknisk er Sammy en spiller med et stort potentiale, og han har allerede bevist sig i Superligaen for Silkeborg IF. Det er afgjort en spiller, vi forventer at få stor gavn af på MCH Arena i fremtiden, siger Svend Graversen.

Hovedpersonen selv var ikke i tvivl, da han stiftede bekendtskab med interessen fra FC Midtjylland, som han beskriver som en stor klub med en god vinderkultur.

- Derudover er det en klub, som værner om sine spillere og sørger for videresalg, når spillerne er klar til næste skridt i karrieren, så for mig er det et rigtig godt match, siger Sammy Skytte, der har det fint med lejeaftalen med AC Horsens for resten af den kommende sæson.

- Horsens gjorde det flot i den forgangne sæson, og jeg er en stor beundrer af Bo Henriksen som træner, så jeg glæder mig til at arbejde sammen med ham. Derudover gavner det mig at få endnu flere Superligakampe og mere erfaring på mit cv, så jeg står endnu stærkere, når jeg vender tilbage til FC Midtjylland, siger Sammy Skytte.

FCM har allerede hentet tyske Dominick Dressler og canadiske Manjrekar James denne sommer. Sidstnævnte bliver dog udlejet til Fredericia.