Ugelang kulturfest i vente

KULTUR Musik, teater, poetry-slam, workshops, billedkunst, bevægelse - og meget, meget mere.

Når »Kulturfest Herning - Tæt på solen« rammer hele Herning Kommune i ugen fra lørdag 9. til lørdag 16. juni, bliver det en uge fyldt med aktiviteter for såvel store som små.

I alt er der planlagt 60-70 forskellige kulturelle indslag til festen, og festlighederne skydes i gang med flere store arrangementer rundt omkring i kommunen lørdag 9. juni. Her er der blandt andet Rock i Aulum, hvor kommunens ungdomsskole-bands kæmper om titlen som bedste band - og vinderne får muligheden for at optræde på Torvet i Herning.

I Herning midtby bliver 9. juni også en festlig dag med Garmin Challenge Herning - DM i Triatlon, hvor der ligeledes er aktiviteter og Kids Zone for tilskuerne, og Finish Line Party med livemusik om aftenen.

Omfattende slut-program
Kulturfesten kulminerer lørdag 16. juni, hvor Herning bymidte vil summe af kulturelle aktiviteter. I Kulturgården ved Huset No7 i Nørregade er der planlagt et omfattende program for børn og barnlige sjæle. Man kan også tage til Reggae Summer Splash ved Kontrast i Rådhusgården, Tamilsk Kulturdag eller ordmarked på biblioteket, mens Torvet vil være scene for en række koncerter.

Som nævnt vil vinderen af Rock i Aulum optræde, ligesom der vil være en hyldestkoncert til solen med blandt andre Poul Krebs, Signe Svendsen og Frederik Vedersø. Derudover vil der blive opført en solsang fra Vildbjerg komponeret til Kulturfest Herning - Tæt på Solen.

Laid Back, som blev et af dansk musiks største internationale navne med hittet »Sunshine Reggae«, indtager ligeledes scenen. Bandet vil give en tre kvarter lang performance, og inden da kan herningenserne opleve rytmerne fra den dansk-malisiske musiker, bassist, sanger og komponist Moussa Diallo fra scenen.

VM på storskærm
Ud over de mange kulturelle arrangementer vil 16. juni også byde på forskellige indslag på byens pladser. På Poulsens Plads vil der være en stor udstilling af motorcykler. På Torvet er der finale i den årlige beachhåndbold-turnering, og sandet fra håndboldbanen bliver naturligvis liggende, så Torvet omdannes til en strand-scene under Kulturfesten.

På Tinghuspladsen vil DBU komme med fodboldunderholdning samt en storskærm, der viser det danske landsholds første VM-kamp Peru. Og en dansk sejr må jo siges at være et meget fint punktum for »Kulturfest Herning - Tæt på solen«.

Det samlede program for kulturfesten kan ses på www.kulturfestherning.dk. Det er i øvrigt også muligt at downloade en app med programmet.