Byens brandsvende måtte smadre en dør i Birk. Foto: Christian Sjurman

Ild i silo med træspåner – igen

Kim Stoltenberg Hansen 

Brandfolkene måtte for anden gang på to måneder haste til en silobrand på Sandvigvej - denne gang var branden dog udenpå siloen

HERNING Torsdag formiddag måtte byens brandsvende drøne til et trætørrings-firma på Sandvigvej i Herning. Brandfolkene har rutinen i denne opgave. Dels sker det flere gange årligt forskellige steder på egnen, og dels var man forbi firmaet 23. april, hvor der også var brand i siloen. Dengang røg der nemlig nogle gløder den gale vej, og de endte i en otte meter høje silo, der er fyldt med træspåner. og det gav arbejde til en hel dag med at tømme siloen og slukke de ulmende træspåner.

- Den her gang var vi dog mere heldige. Branden skyldes formentlig, at en nærliggende skorsten har sendt gløder over på siloen, og her er et tyndt lag træstøv, som der var gået ild i. Heldigvis blev ilden uden på siloen, så vi kunne nøjes med at spule siloen og skulle ikke til at tømme den, siger indsatsleder Finn Lau Nielsen fra Brand & Redning Midtvest.