Foto: Politiet

19-årig truede med molotovcocktail i Bethaniagade

Psykisk syg ung mand måtte tvangsindlægges efter vilde trusler

HERNING Politiet måtte onsdag klokken 14.49 rykke ud til varmestuen i Bethaniagade, hvor en psykisk syg mand var gået amok. Ved udendørsområdet kaldet »Den våde høne« truede han andre varmestuebrugere med en 33 centimeter lang spids genstand samt en molotovcocktail.

Politiet nåede frem og fik anholdt den 19-årige mand, inden han fik gjort alvor af truslerne. Manden er udlænding og har ingen adresse i Danmark, men ud fra hans navn vurderer sekretariatsleder Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning, at han er fra Østeuropa.

- Han var meget opfarende og helt ude af den, så vi måtte tvangsindlægge ham, forklarer Bent Smedegaard.

Han fortæller videre, at problemer med psykisk syge har taget til i antal over de seneste uger, så politiet stort set ikke har en dag uden en sag på døgnrapporten. Det sker også oftere, at politiet bliver kaldt til psykiatrisk afdeling på Regionshospitalet Herning for at hjælpe med for eksempel at bæltefiksere en psykisk syg.

Bent Smedegaard fortæller desuden, at politiet ser flere og flere misbrugere udvikle psykiske lidelser.