Trøstende bamser til de yngste patienter

TrygFonden har uddelt 1200 krammebamser til de yngste patienter på Regionshospitalet Herning

BAMSEUDDELING For børn kan det være en særlig skræmmende oplevelse at blive undersøgt eller behandlet på hospitalet. Men erfaring viser, at en krammebamse kan blive en ven i nøden, der trøster og gør oplevelsen mindre utryg. Regionshospitalet i Herning har netop modtaget 1200 krammebamser af TrygFonden, som nu deles ud til de yngste patienter. De kan både være til trøst, men også være med til at skabe et tillidsforhold mellem barnet og personalet på afdelingen.

TrygFondens krammebamser er isbjørnene Thea og Theo, og ligesom barnet har de et armbånd på med deres navn. Hvis et barn skal stikkes eller have forbinding på, kan bamsen prøve det først. På den måde bliver bamsen en ven på hospitalet, som børnene kan dele deres oplevelser med.

Galina Plesner, projektchef i TrygFonden, får mange henvendelser fra forældre, der fortæller, at krammebamserne har hjulpet deres børn gennem en svær situation, og at børnene har knyttet sig tæt til bamserne.

- Vi bliver helt overvældede, når vi hører historier om krammebamserne, for folk vil så gerne fortælle, hvor stor betydning de har haft, fortæller Galina Plesner og fortsætter:

- Børnene bliver meget, meget glade for bamserne, og det gør deres forældre også. For det er en god måde at få børnene til at føle sig trygge, når de møder sundhedsvæsenet. Og det er en rigtig positiv ting, at man kan tage sin ven med hjem igen og bruge den til at fortælle sine venner, hvad der er sket på hospitalet.

TrygFonden har doneret krammebamser siden 2007. I alt 550.000 krammebamser er gennem hospitaler og specialklinikker blevet udleveret til børn i hele landet