Hernings egen klimasø er klar til indvielse

Allerede inden den officielle åbning af Lillelund Engpark fredag er projektet udnævnt som en af landets 100 bedste klimaløsninger

HERNING Der er nu vand i søerne og græs på søbredderne. Hjertestien rundt om søen har også fået en makeover, og både ræve og svaner har fundet sig tilrette i området.

Lillelund Engpark, som ligger lige over for Herning Svømmehal, bliver indviet på fredag.

Søerne i Lillelund Engpark er gravet ud med det formål at forebygge oversvømmelser i et stort område.

Området er med andre ord vigtigt, fordi der fremover forventes større mængder regn og flere skybrud.

- Det er nødvendigt, at vi ruster os til fremtiden, og med Lillelund Engpark har vi fået en rigtig spændende løsning, der ud over at forebygge oversvømmelser også er et smukt område, fortæller Joan Hansen (V), formand for Herning Kommunes Teknik- og Miljøudvalg, i en pressemeddelelse.

Blandt de bedste
Netop det, at området både er smukt og funktionelt, er en af hovedårsagerne til, at Lillelund Engpark er blevet hædret som klima-løsning - allerede inden området er indviet.

Lillelund Engpark figurerer nemlig i »Klima100«, som er en liste over de 100 bedste klimaløsninger i Danmark. Udnævnelsen står Realdania, Sustainia og Concito bag.

- Vi er rigtig glade for udvælgelsen. Lillelund Engpark er et godt eksempel på, hvordan vi i Herning Kommune prøver at vende klimaudfordringerne, så vi i stedet for begrænsninger ser muligheder. Her havde vi muligheden for både at lave et miljømæssigt tiltag, samtidig med at vi får et rekreativt område, som vi håber rigtig mange får øjnene op for, siger Joan Hansen.

Efter den officielle indvielse af Lillelund Engpark fredag eftermiddag vil der være guidet tur rundt om søen, hvor de interesserede kan høre, hvad der gør klimasøen speciel.