Herning-virksomheder lancerer samarbejde om triatlon-rejser

Aske Visser Ottosen 

Bravo Tours og RaceMakers vil sende danske triatleter på TriCamps under varme himmelstrøg

SAMARBEJDE Som dansk triatlet kan det godt blive en anelse køligt at træne triatlon på disse breddegrader i vinterhalvåret. Derfor har rejsebureauet Bravo Tours og RaceMakers, der arrangerer triatlonstævner og sælger triatlon-udstyr, indgået et samarbejde om at lave såkaldte TriCamps, som er en grupperejse triatlonudøvere kan tage på.

Den første TriCamp bliver i januar 2019, hvor turen går til Lanzarote. Derudover bliver der også arrangeret ture til Mallorca, Costa del Sol og Phuket. Triatleten Keld Thomsen vil være med som træner på turene.

- Han er en af de folk, som vi har tæt på i vores netværk. Han bliver anset som værende en dygtig træner, der har den rette mentalitet. Han er både meget sympatisk, men også meget stringent i sin træningsform, og jeg tror, at det er det, der skal til, fortæller Jacob Sonne-Schmidt, der er stifter og medejer af RaceMakers.

Kan tage familien med
På alle turene med undtagelse af turen til Phuket, vil der også være mulighed for at man kan medbringe sin familie.

- Med det her prøver vi også at omfavne, at det ikke kun er eliten, der skal kunne rejse, men at man også kan tage familien med, fortæller Katrine Foldager, der har ansvaret for tri-grupper i Bravo Tours’ gruppeafdeling, inden Jacob Sonne-Schmidt tilføjer: - Det er også det, som binder vores to led sammen. Vi har den sportslige del af det sammen med Keld og så gør Bravo Tours det, de er bedst til og aktiverer familien.

Mere end et charterbureau
Hos RaceMakers ser man frem til at tilføje endnu et ben til forretningen.

- Vi ser frem til at arbejde med en kompetent rejsepartner, så vi kan give vores atleter og deres familie en ny mulighed. Netop fordi at triatleter har det her egoist-ry, vil vi også gerne se, om vi kan være med til at bringe familien med ind i det, fortæller Jacob Sonne-Schmidt.

Hos Bravo Tours ser man også frem til at kunne sende triatleter sydpå.

- Vi glæder os til et lokalt samarbejde, hvor vi kommer til at stå stærkt og kan vise, at vi er meget mere end et charterbureau, som er klar på grupperejser, siger Katrine Foldager.

Ifølge hende er det også en stor fordel, at de to parter begge er lokale virksomheder, hvilket har gjort samarbejdet noget lettere.

- Vi bor alle så tæt på hinanden, at vi har kunnet kigge hinanden i øjnene. Vi er eksperter på hver vores område og det skal jo gerne give et rigtig godt samspil, fortæller hun.

I løbet af de seneste måneder har Bravo Tours og RaceMakers sammen været sydpå for at finde de helt rigtige destinationer til de kommende TriCamps.

Får et kvalitetsstempel
- Vi har været i Spanien og kigge på det, hvor vi også har sorteret nogle ting fra. Så det er ikke bare fordi, at det er det første og det bedste, vi har landet. Vi har valgt de steder, som giver mening, forklarer Jacob Sonne-Schmidt og giver et eksempel:

- Vi var forbi et sted, som var høj luksus, men hvor svømmefaciliteterne ikke var tilstrækkelige. Så kan man lige så godt tage på en cykeltur og løbe selv. Du skal have alle tre ting med, før det giver en helhedseffekt.

Ifølge Morten Stampe, der ligesom Katrine Foldager sidder i Bravo Tours gruppeafdeling, har det været fint at kunne samarbejde med RaceMakers, da de ifølge ham, har mere viden om hvilke behov triatleterne har, når der skal trænes triatlon.

- Vi ved bare, at de tre discipliner skal køre, men vi ved ikke, hvordan forholdene skal være til det. Nu har vi et kvalitetsstempel på, at det er set an af nogle, som ved lidt mere om det, end hvis det bare var os som charterbureau, fortæller han.

Den officielle lancering af rejserne vil finde sted lørdag i forbindelse med Garmin Challenge Herning 2018, som RaceMakers står bag.