»Hjælp – vi skal til koncert i … Banken!?«

Martin Hove Thomsen 

HERNING Lørdag aften havde jeg min fætter på besøg. Vi skulle se (den dødkedelige) landskamp mellem Danmark og Sverige, men inden da havde vi været oppe i midtbyen for at købe et par sandwiches med hjem.

På vej hjem blev vi høftligt stoppet på parkeringspladsen bag ungdomsboligerne på Kousgaards Plads.

Den kvindelige halvdel af det ældre - formoder jeg - ægtepar rullede med håndkraft bilruden ned og vinkede os over.

- Hey! Kan du hjælpe os? Vi skal til koncert - ved du, hvordan vi kommer derhen? spurgte hun venligt, men en anelse desperat, som når man ikke længere orker at køre rundt og rundt og rundt for at finde det forpulede rejsemål.

- Hejsa. Det er et godt spørgsmål. Hvor skal I til koncert henne? spurgte jeg, da det jo alt andet lige er lidt lettere at guide nogen, hvis man har en lidt mere konkret endedestination at gå efter.

- Jamen, øhh ... sagde hun og kiggede over på sin mand, der sad bag rattet i den ældre bil, og som forsøgte at byde ind med noget konstruktivt.

- Det er derude i ... Ja, hvad hedder det nu? sagde han og smilte - en anelse forlegen ved hele situationen.

- Øhm, i »Banken«!? foreslog den ældre kvinde og grinte.

- Nåå, I skal ud i Jyske Bank Boxen! svarede jeg lettet og trak lidt på smilebåndet - det er trods alt ikke hver dag, man møder nogen, der ikke kender navnet på Jyske Bank Boxen ...

Jeg vurderede, at det koncertparate ægtepar hverken havde internet, GPS eller smartphone at trække på, så jeg gav mig til at give dem en udførlig rutevejledning ud til Boxen. Og efter et par uddybende spørgsmål takkede de, vendte kareten og tøffede af sted mod deres koncert.

Mens jeg kedede mig noget så grusomt under 0-0-landskampen, kunne jeg ikke lade være med at tænke på, om de to kære ældre nu havde fundet vej til Boxen. Og om de nød koncerten, som vist må have været med Music Show Scotland ...

Dét håber jeg, de gjorde. Så meget, at de sent vil glemme deres første besøg i »Banken« - og atter vil komme en tur forbi Herning. For det er nu altid dejligt, når man med en vis stolthed i stemmen kan guide gæster på rette vej til nogle af de mange gode oplevelser, der findes lige her i vores by.