Herning-bryder er i EM-finalen

Jørn Just Kristensen 

Rajbek Bisultanov fra Herning Brydeklub slog VM-bronzevinder og er klar til EM-finalen for U23-brydere

BRYDNING 23-årige Rajbek Bisultanov står midt i sin karrieres hidtidige højdepunkt. Herning-bryderen har i dag kæmpet sig hele vejen frem til finalen ved årets EM for U23-brydere.

I den tyrkiske millionby Istanbul har Rajbek Bisultanov dagen igennem leveret stærke resultater kulminerende med en imponerende semifinalesejr over hjemmebane-favoritten Fatih Cengiz.

Tyrkeren er regerende U23-verdensmester og vandt sågar VM-bronze for seniorer sidste år. Men herningenseren tog teten fra start og lykkedes med et kast til fire point. Tyrkeren reducerede med tre point i anden periode, men kort efter fik Rajbek Bisultanov stoppet sin modstander og lagt ham i fald - brydesportens svar på boksningens knockout-sejr. Det gav finalebilletten.

Forud for den stærke semifinale var gået to sejre tidligere på dagen. Herningenseren åbnede med en 5-0-sejr over en bryder fra Litauen.

I kvartfinalen måtte Rajbek Bisultanov arbejde mere for avancementet, men han vandt en tæt kamp 3-1 over en modstander fra Hviderusland.

I morgen - tirsdag aften klokken 18 - venter finalen. Herningenseren skal møde russiske Ismail Saidkhasanov.