Debutanten snuppede trofæet i Folkebladets tipskonkurrence

Ole Bitsch 

Allan Kristensen, citychef hos Herning City, er årets vinder af Folkebladets prestigefyldte og traditionsrige tipskonkurrence

VINDER Det blev en debutant, der løb med årets trofæ i Herning Folkeblads traditionsrige tipskonkurrence.

I går kunne Allan Kristensen, citychef hos Herning City, med stolthed hæve pokalen foran mediehuset - et skinnende bevis på, at han snuppede titlen som lokalområdets mestertipper.

- Det er jo lidt specielt, at jeg nu står her som vinder. Det er en konkurrence, jeg altid har fulgt med i - også inden jeg fik jobbet som citychef, fortæller Allan Kristensen, der 1. juni 2017 tiltrådte som ansvarlig for byens cityforening.

I Folkebladets tipskonkurrence gælder det kort fortalt om at gætte slutresultaterne af FC Mitjyllands hjemmekampe i Superliga-sæsonen. Dysten foregår med og mod lokalområdets virksomheder, butikker og øvrige erhvervsdrivende.

- Det er et sjovt tiltag. Jeg er jo en fodboldmand og et fodboldmenneske med et stort fodboldhjerte. Så da jeg fik tilbuddet om at komme med, sagde jeg selvfølgelig ja med det samme, siger Allan Kristensen.

Afgjort af marginaler
Han er den 13. vinder af konkurrencen, der blev etableret i 2005. Men årets vinder skulle bruge marginaler, held og dygtighed til at hive den samlede sejr i hus.

Således sluttede citychefen med 58 point efter FC Midtjyllands 18 hjemmekampe på MCH Arena i Herning.

Samme antal point opnåede toeren, Jesper Harder, svømmecenterleder i Ikast Svømmecenter, samt Per Pedersen, indehaver af restaurant Napoli i Østergade.

Ved pointlighed er reglen, at den samlede vinder er den tipper, der har gættet flest FCM-kampe rigtigt.

Der er dog ikke tale om matchfixing. Med skarpe bud på seks kampe, hvor Allan Kristensen ramte det korrekt antal scorede mål til både hjemme- og udeholdet, var citychefen et fodboldstøvlesnørebånd foran forfølgerne.

- Jeg ramte plet med de første fire kampe. Det var vel i bund og grund de fire kampe, der skaffede mig pokalen, funderer vinderen.

Hader at ciffertippe
47-årige Allan Kristensen er født i Herning, opvokset i Hammerum og er for nylig flyttet fra Gjellerup til Herning.

Ud over sin arbejdsmæssige fortid i blandt andet reklame-, erhvervs- og detailbranchen har herningenseren et særligt tilhørsforhold til FCM.

Fra 1999 til 2002 var han tilknyttet som fusionsklubbens eventmaker, der eksempelvis arrangerede firmafester, landskampsture, foredrag og koncerter.

- FC Midtjylland vil altid være min danske klub, fastslår tipsvinderen, der dog også er glødende tilhænger af den engelske storklub Manchester United.

- Men man skal passe på med at spille med hjertet frem for hjernen, påpeger Allan Kristensen.

- Jeg er kæmpe FCM-fan, men jeg er også nødt til at indse, at FC Midtjylland måske ikke vinder alle hjemmekampe. Der kan jo forekomme uafgjorte kampe og måske endda også nederlag på MCH Arena, smiler han.

Folkebladets tipskonkurrence handler i bund og grund om at ciffertippe. Her føler han sig normalt på udebane.

- Hvis der er noget, jeg hader, er det faktisk at ciffertippe. Jeg har aldrig i hele mit liv købt en oddset-kupon for at spille på kampens slutresultat, beretter Allan Kristensen.

Til gengæld blev han grebet af stemningen, da duellen på papir blev sat i gang sammen med FCM-sæsonen.

- Når man som jeg går op i fodbold og kender de danske hold, kom der pludselig en gambler i maven af mig, erkender han med et grin.

Drillede biografchefen
Allan Kristensen understreger, at det var dybe taktiske og strategiske forberedelser, der grundlagde tipstriumfen.

- Jeg følger med i, hvad der sker inden for fodboldverdenen. Og jeg læser altid sportsnyhederne i min avis.

- Så jeg tænkte da over, inden jeg satte mine gæt på papir, hvilke hold, der kunne tage point fra FCM. Set her i mesterskabsstunden var det heldigvis ikke mange, påpeger Allan Kristensen.

Undervejs nød han også den interne konkurrence med sidste års vinder, Søren Kølsen, biografchef i Nordisk Film Biografer Herning. Biografen er en del af cityforeningens netværksgruppe.

- Da sæsonen startede, jokede jeg med, at pokalen ville ende med at stå på mit kontor, lyder det.

Den nykårede mester har fundet en værdig plads på kontoret. Og tankerne om et titelforsvar har sneget sig ind.

- En pokal skal da forsvares lige som alt andet. Planen er helt klart, at trofæet skal blive stående her. Også efter næste sæson, fastslår tipsvinderen.