Motorsportstalent giver den gas

Aske Visser Ottosen 

Fredag kan man møde den 21-årige racerkører Mikkel O. Pedersen samt opleve en masse Porscher

HESTEKRÆFTER Med en topfart på 280 kilometer i timen, går det ikke stille for sig, når den danske racerkører Mikkel O. Pedersen træder speederen i bund. Så hurtigt vil det dog ikke gå fredag eftermiddag, når den 21-årige motorsportsudøver fra Struer kan opleves på Torvet i Herning. Der vil derimod være rig mulighed for at møde den unge racerkører, »sparke dæk« og opleve en masse Porscher med mange hestekræfter.

På trods af sin unge alder er interessen for motorløb ikke helt ny for Mikkel O. Pedersen. De første dråber benzin begyndte at pumpe rundt i blodårerne, da han som syvårig tog hul på karrieren i Thy Motor Sports Klub. Sidenhen har motorsportstalentet haft den karrieremæssige speeder i bund, hvor det er blevet til en lang række flotte resultater og mesterskaber. I dag kører han for det tyske hold Molitor Racing Systems i Porsche Supercup, der betegnes som den sværeste mærkeklasse indenfor sportsvogne. Han deltager i en Porsche 911 GT3 Cup årgang 2017 med 485 hestekræfter. Til sammenligning har en Peugeot 208, som var den mest solgte bil hos bilforhandlerne i 2017, omkring 100 hestekræfter.

Når den talentfulde racerkører fredag indtager Torvet i Herning, er han ikke alene, for den 21-årige vestjydes far, Kim Pedersen, kommer med. Han har i flere årtier haft et Porsche-værksted i hjembyen Struer, og mon ikke han disker op med en Porsche eller to ...

- Der bliver et rimelig bredt udvalg af Porscher. Vi har selvfølgelig også racerbilen med, forsikrer Mikkel O. Pedersen.

Den fremadstormende motorsportsudøver lover, at de fremmødte vil få lov til at høre, hvordan en Porsche 991 GT3 lyder, når den får bundgas.

- Det kommer vi nok ikke uden om, griner han og tilføjer:

- Det larmer helt vildt, så man kan mærke det i jorden. Det er meget sjovt, for de larmer jo mere end Formel 1-bilerne.