Kebabkongen og it-ingeniøren

Mikkel Korsgaard Christensen 

På Vestergade i Herning ligger Ibolicious Kebab, som på kort tid er blevet populær ikke bare i Herning, men i hele regionen. Herning Bladet kiggede forbi på Ugens visit

KEBAB - Vil du have chili-hvidløg på? lyder det høfligt mod en af de mange kunder inde fra køkkenet hos Ibolicious Kebab i Herning.

Et spørgsmål, som restaurantens personale stiller rigtig mange gange på en arbejdsdag. Duften i det lille spisested domineres da også af både chili og hvidløg, mens duften af spydstegt kebab naturligvis bringer sulten frem. Denne uges visit foregår på Vestergade i Herning hos Ibolicious Kebab, som siden åbningen i 2016 ikke har set sig tilbage. Anmeldelserne på Facebook er fyldt med rosende ord, og restauranten er velbesøgt hver dag. Bagerst i restauranten sidder en af hjernerne bag - den 27-årige Ibrahim »Ibo« Yildirim. Han er uddannet it-ingeniør og app-udvikler. Han har taget initiativ til at grundlægge restauranten, som hans far »kebabkongen« Halil Yildirim i dag er medejer og daglig leder af. Men begyndelsen strækker sig flere år tilbage - langt væk fra Vestergade.

En kebabkæde til hele verden
- Under min uddannelse var jeg i Brasilien, hvor jeg pludselig fik ideen til at lave en world-wide kebabkæde med et helt nyt koncept gennem en egenudviklet app. Senere under min uddannelse var jeg i Tyskland, og de har altså en noget anden kebab-kultur, end vi har herhjemme. I Tyskland er den kæmpe stor, og med tiden fik jeg lyst til at åbne en restaurant, forklarer Ibrahim »Ibo« Yildirim, som herefter vender tilbage til førnævnte app-koncept:

- Man ser mange pizzabarer og kebabsteder, hvor der er op mod 100 forskellige retter. Hos Ibolicious sammensætter man selv sin sandwich ud fra fire forskellige typer brød, og det hele præsenteres overskueligt, forklarer indehaveren, mens han peger op på to fladskærme ved disken, der ligner kæmpe iPads med en overskuelig - og hjemmedesignet - animation. Planen er, at Ibrahim »Ibo« Yildirim på sigt vil udvikle Ibolicious’ egen app ud fra samme overskuelige design som på de store skærme i restauranten.

Drømmen om at gøre Ibolicious til en verdensomspændende kæde er imidlertid sat på stand-by for nu. Ibrahim »Ibo« Yildirim har dog fortsat drømmene og ambitionerne, og opmærksomheden er også for længst nået ud over Hernings bygrænse.

- Vi har fået flere forespørgsler - blandt andet fra folk i Aarhus og København, som vil gøre en kæde ud af opskriften og konceptet, forklarer han stolt.

- Måske bliver det ikke world-wide, men vi vil gerne udvide. Vi har kunder, som kommer helt fra Ringkøbing, Holstebro og Silkeborg blot for at spise her, lyder det.

En meget hemmelig opskrift
Bag disken i det åbne køkken står manden bag den berømte kebabsmag. Med én finger svinger han dejen til et pitabrød rundt i luften, placerer den på ovnpladen og børster melet af sine hænder. Hvor sønnike står for design, ideerne og det kommercielle, står Halil Yildirim for den smag, som kunderne kommer langvejs fra at prøve.

- Jeg siger ikke, hvad hemmeligheden er, griner Halil Yildirim og sætter sig til rette ved siden af sin søn. Han har stor erfaring med at lave mad. Tidligere har han drevet Herning Mevlana Shawarma på præcis samme matrikel, som Ibolicious ligger på i dag. Han er glad for sin søns initiativ og er meget stolt af de mange rosende ord, de får fra kunderne.

- Rigtig mange kommer - som »Ibo« nævnte - fra Holstebro, og flere har spurgt, om vi ikke kan åbne en restaurant deroppe også, forklarer han, før den næste bestilling kræver hans opmærksomhed.

Ved en af vinduespladserne sidder Detrim Pirraku og nyder sin frokost, mens han følger med i interviewet.

Er du også fra Holstebro?

- Næh, jeg er ovre fra Fakta, men jeg kommer her så tit, som jeg kan. Det er noget fantastisk mad, roser Detrim Pirakku.

Denne uges visit er ved at nå til vejs ende, og Ibrahim »Ibo« Yildirim pakker sin bærbare computer ned i tasken. Turen går til København, hvor han bor nu.

- Jeg skal over og udvikle på nogle it-projekter og lægge en plan for, hvordan vi får Ibolicious på Danmarks- og måske verdenskortet, siger han afslutningsvist med et smil.