FCM på storindkøb: Tysk kreatør hentet i kæmpe handel

Jørn Just Kristensen 

Tysk offensivspiller skifter til FCM på en fireårig aftale

FODBOLD Sommerens helt store transfer er på plads i FC Midtjylland.

Den ombejlede tyske kreatør Dominick Drexler skifter fra Holstein Kiel til FC Midtjylland i en handel, der ryger direkte op blandt de største i FCM’s klubhistorie. De danske mestre har angiveligt betalt omkring 2,5 millioner euro - svarende til 18 millioner kroner for den nye offensiv-profil.

- Vi er først og fremmest enormt stolte over, at han har valgt FC Midtjylland frem for konkret interesse fra Bundesligaen. Dominick har i stedet foretrukket FC Midtjylland for at spille europæisk fodbold og ikke mindst for at spille med om titler. Han er købt direkte ind i klubbens værdier, hvor han kan bidrage med en god personlighed, samt en nysgerrighed på spillet og masser af erfaring, siger FC Midtjyllands sportschef, Svend Graversen, i en pressemeddelelse fra klubben.

Werder Bremen, VfB Stuttgart og engelske Cardiff City er blandt de klubber, som i det seneste halve år er blevet sat i forbindelse med Drexler.

Men kreatøren valgte FCM, hvor han bliver genforenet med Tim Sparv og Zsolt Korcsmár, som han spillede på hold med i Greuther Fürth tilbage i sæsonen 2013-14.

- FC Midtjylland blander sig i toppen af Superligaen, hvilket var et vigtigt kriterium for mig, da jeg vil være med til at spille om titler. Jeg ønsker at spille på et hold, der er dominerende - både på bolden og i ligaen, siger Dominick Drexler i pressemeddelelsen fra klubben.

Det var i første omgang data fra Smartodds, Matthew Benhams data- og analysevirksomhed i London, der bragte FCM på sporet af den nye kreatør. Tallene viste en spiller, der usædvanligt kampafgørende for sit hold.

- Dominick er højt ratet hos Smartodds, og alle data understøtter, at han er en kampafgørende spiller. Han er en sindssygt dygtig og moden spiller, som gør en forskel på et hold via såvel assists som mål. Han kan udfylde alle offensive positioner og har et godt blik for det det offensive spil og rummene i banen, siger Svend Graversen om forstærkningen.