Foto: Henrik Ole Jensen

Far fra Herning dømt for at slå og sparke sin 12-årige søn

En 46-årig herningenser har fået en dom efter at have begået vold mod sin 12-årige søn

HERNING En 46-årig mand fra Herning ved Retten i Herning blevet idømt 60 dages fængsel for at have slået og sparket sin 12-årig søn. Det er oplyser Retten i Herning på dens hjemmeside.

Dommen blev afsagt fredag 25. maj 2018, og den 46-årige mand var tiltalt for i perioden fra januar i 2017 til december samme år på familiens bopæl at have begået vold imod sin 12-årige søn - ved i mindst et tilfælde at have sparket ham og i flere tilfælde at have givet ham en eller flere lussinger.

Under retsmødet nægtede den 46-årig sig skyldig. Ifølge Retten i Herning forklarede han, at han aldrig havde slået eller råbt af sine børn. Mandens forklaring blev støttet af hans ægtefælle, parrets 18-årige søn og en onkel.

Heroverfor havde parrets tre børn på henholdsvis 6, 8 og 12 år afgivet forklaringer, som alle støttede, at den tiltalte havde slået den 12-årige søn. Sagen var blevet åbnet efter en underretning fra skolen til kommunen, og kommunen havde herefter haft en samtale med den 12-årige, som bekræftede hans oplysninger.

Retten lagde ved sin afgørelse - ifølge domsresuméet - særligt vægt på, at de tre børn havde afgivet forklaringer, som set i forhold til deres alder, og den situation, som de befandt sig i, var sikre og troværdige, og som også blev støttet af de oplysninger, som var tilfaldet kommunen.

Retten anførte også, at de forklaringer, som var afgivet af de voksne familiemedlemmer, fremtrådte utroværdige.

Straffen blev udmålt til 60 dages fængsel. Ved straffeudmålingen lagde retten vægt på, at den 46-årig havde slået og sparket sin mindreårige søn over en længere periode. Den 46-årig var ustraffet, og retten fandt derfor, at straffen kunne gøres betinget af, at han indenfor en periode på ni måneder udfører 80 timers samfundstjeneste.

Den 46-årige far modtog dommen.