Thomas Helmig-trøjerne går som varmt brød

Martin Hove Thomsen 

Det er især Thomas Helmig-fantrøjer, der bliver solgt på Herning Rocker-festivalen

HERNING I hjørnet af festivalpladsen ved siden af scenen er der flere boder med forskelligt merchandise - særligt T-shirts og andre former for trøjer. I en af boderne er det to kvinder fra Merchandise.dk, Kamilla Hermann og Stefanie Nørup, der står for salget.

- Jeg må sige - og det er ikke, fordi det som sådan skiller sig ud i Herning - men Thomas Helmig-trøjerne sælger vi klart flest af - det gælder også til Jelling Festival og Hede Rytmer i Silkeborg, forklarer Kamilla Hermann, mens hun viser trøjen frem.

»Det går næsten altid galt, når vi er i byen sammen!« står der med »Thomas Helmig« skrevet nedenunder, og der er da også flere på pladsen, der render rundt i netop de trøjer.

- Det er bare alle aldersgrupper, der synes, de er fede. Det kan være to mænd eller tre piger, der kommer og køber dem, siger Kamilla Hermann.

Store forventninger til Herning
Generelt har Merchandise.dk store forventninger til salget på Herning-festivalen.

- Indtil videre er der okay gang i den, men det giver altid lidt mere senere på dagen, når det er så varmt, siger Kamilla Hermann.

Generelt er det en stor oplevelse for de to sælgere at være med rundt på de mange festivaler.

- Det er en kæmpeoplevelse. Det fede er, at man møder så mange forskellige folk - både blandt publikum og alle kunstnerne, fortæller Stefanie Nørup, inden kollegaen følger trop:

- Alle har jo bare en megafest!