Stjerneskuddet Karl William klarede de store udfordringer

Philip Horup 

Unge Karl William fra Aarhus måtte tackle flere store udfordringer, da han spillede på Herning Rockers største scene

FESTIVAL Karl William er let Herning Rockers største scoop på programmet. Sangerens talent er uomtvisteligt, og hans dirrende stemme er karakteristisk og vanedannede. Hans optræden fredag aften på Herning Rockers største scene kom dog ikke alt for heldigt fra start.

- Det går da ad helvedes til heroppe på scenen, udbrød den kun 23-årige sanger.

Tekniske problemer drillede et godt stykke ind i koncerten, men oplevelsen var egentlig okay som lytter foran scenen. Karl Williams tekster er eftertænksomme og stiller krav til lytteren, men Karl William kæmpede med for alvor at få et solidt greb om publikummet denne aften.

Karl William er rigtig god til at skrive sange om følelser, og han er rigtig god til at synge. Aarhusianerens tekster er modne, og han favner et unikt mod for sin alder, når det kommer til at skrive tekster om livet. Publikum og Karl William fandt bare aldrig for alvor hinanden, og når sangeren imellem numrene forsøgte at tale lidt, blev hans Jørgen Leth-agtige fortællestil nærmest overdøvet af snak fra publikum selv.

Ingen tvivl om at Karl William tager sig selv seriøst som sangskriver, og at sangene oftest fungerer live med den imponerende ro, der oftest er over talentets fremtræden. Det kan så diskuteres, hvor meget godt sceneopstllingen med fire mænd bag fire Mac-computere og et sort bagtæppe gør for publikumskontakten, men det er en formation Karl william også før har svoret til.

Karl William laver ikke sig selv om for nogen, men publikummet til Herning Rocker var måske ikke for alvor klar til åbne sig for sangerens stil.

Helt foran scenen var stemningen dog ganske prangende, og op til flere festklædte kvinder dansede igennem, mens Karl William sang:

- Det gør ondt, så jeg dør.

Men Karl William klarede dagens udfordringer helt uden at dø - eller at tabe ansigt for den sags skyld. En stærk bookning, som muligvis led lidt under at være klemt ind mellem to af Danmarks allermest populære popartister, Mads Langer og Rasmus Seebach.