Seebach-showet fungerede også i Herning – dagens mest populære

Philip Horup 

Rasmus Seebach snoede publikummet ved Herning Rocker om sin lillefinger, og det var der ingen, der virkede til at have noget i mod

FESTIVAL Som den sidste af tre søde, syngende mænd skulle Rasmus Seebach fredag aften lukke den store scene på Herning Rocker-festivalen efter Mads Langer og Karl William.

Sjældent har der været så mange mennesker samlet foran scenen, og det var tydeligt, at Rasmus Seebach var dagens store højdepunkt for de fleste af gæsterne på dagens festival.

Københavnerdrengen er blevet dansk musiks moneyboy ved at lave banalt, geniale tekster om centrale aspekter af vores allesammens følelsesregister. Det krydrer han med ganske personlige tekster om forholdet til sin familie og især til faren Tommy Seebach.

Med armene tæt knugende om sin kone stod Per Ginderslev forrest til koncerten, og både han og hans bedre halvdel, Pia Ginderslev, nød oplevelsen.

- Rasmus Seebach er bare fed. Det er nemt at synge med på, og han er rigtig god til at fange folk, lød det prompte fra det svingende Herning-par.

Lægger op til fællessang
Sceneshowet var inspireret af neon-reklamerne ved Københavns Indre Søer, og med på scenen havde popsangeren både band og korsangere. Sangerens numre fungerer urimeligt godt som afsæt for fællessang, og det var svært at finde én blandt publikum, der stod helt stille under showet.

Flødedrengen, der vedholdende har etableret sig på toppen af poptronen herhjemme, ville endda have publikum til at kaste håndtegn under nummeret »I mine øjne«, som han introducerede som en »partystarter«.

Både børn og ikke-børn sad på skuldrene af hinanden, mens aftensolen gik ned. Flere tusinde mennesker lukkede således Herning Rocker for fredagens vedkommende ved i kor at synge:

- Woååwåwååååååå.