Herning Rocker-optakt: Det genopfundne Sort Sol

Sort Sol

Store scene

Lørdag 18.15

ROCK Sidste års »Stor langsom stjerne« var den første albumudgivelse fra Sort Sol i 16 år - og en af de absolut bedste danske plader i 2018 - og derfor er der grund til at have store forventninger til bandets koncerter denne sommer.

Det nye album gav anledning til ros og mange stjerner, og Gaffa skrev blandt andet om Sort Sol, at der var tale om »et orkester, der genopstår som Fugl Fønix fra asken og genopfinder sig selv.«

Det hele startede i 1977 under navnet Sods; Danmarks første og - skulle det vise sig - mest markante og væsentligste punkband. Debutalbummet »Minutes To Go« kom i 1979 og rummede blandt andet sangen til hjembyen »Copenhagen«. Det andet album hed »Under en sort sol«, og siden 1983 har bandnavnet været netop Sort Sol.

Trods den lange karriere er det kun blevet til otte studiealbum undervejs med »Flow My Firetear« og »Glamourpuss« som de mest kendte.

Bandet består i dag af forsanger Steen Jørgensen og trommeslager Tomas Ortved, der begge var med fra opstarten i 1977, samt guitarist Lars Top-Galia.