Herning Rocker-optakt: Mads Langer – fra natklubben til dagen derpå

Mads Langer

Store scene

Fredag 17.00

POP Han har udgivet fem album, spillet over 400 koncerter i ind- og udland de seneste fem år og har vundet otte Gaffa-priser, en DMA, en Carl Prisen og en Zulu Award.

Han er manden bag internationale hits som »3AM«, »Fact-Fiction«, »You’re Not Alone«, »Heartquake«, »Elephant« og »Tunnel Vision«. Mads Langer har præsteret store radiohits og utallige udsolgte koncertsale i hele landet, og hele vejen med Langer’sk signatur. Som altid er melankolien til stede i sangene, men der er tilføjet skarpere kanter og former.

Men Mads Langer har været vidt omkring for at finde tilbage til sig selv, og resultatet blev det både tungere og mere dystre men også mere ærlige album »Reckless Twin«, der udkom i 2016.

Langer i topform
Der skulle ikke mindre end 80 sange til, før Mads Langer kunne vælge de 11 numre, som er at finde på albummet. Det har været lidt af en proces, der blandt andet har bragt ham til Californien, hvor et overraskende samarbejde med Sune Wagner har haft stor betydning for albummets endelige finish.

Mads Langer er i topform - og efter halvandet års ventetid siden »Reckless Twin«, der strøg ind på albumhitlisternes førsteplads, udgav han i november minialbummet »All the Time, Sometimes«.

Mads Langer har opholdt sig i London i løbet af sangskrivnings- og indspilningsprocessen, og det skinner igennem som en mere urban tone på ep’en. Det er dog stadig sangerens på én gang bundsolide og alsidige sangskrivning med vedkommende historier og musikalsk nysgerrighed, der er drivkraften bag.

På ep’en afsøger Langer nye områder i sin sangskrivning. Tekstmæssigt er lyrikken mere direkte og bevæger sig lige fra LA til det nære og længselsfulde, fra natklubben til dagen derpå, og præsenterer både en løftet pegefinger mod sociale medier, ligesom sangen »Dream Assassin« er en politisk opsang om at tage fremtiden i egne hænder.

På Herning Rocker kan man nok forvente, at Mads Langer præsenterer både en del af de nyere sange, men også lidt fra bagkataloget.