Kræft-stafet i august har rundet de første 200 lokale deltagere

Rekordmange steder er med i Stafet For Livet, der finder sted i Herning 25.-26. august med foreløbig 35 tilmeldte hold

HERNING For sjette gang er Herning med i den landsdækkende Stafet For Livet, der i år holdes flere steder end nogensinde før - lokalt med foreløbig 35 tilmeldte hold med i alt 219 deltagere, der 25.-26. august samles på Herning Atletik Stadion.

Med over 85.000 frivillige er der tale om Kræftens Bekæmpelses største frivillig-aktivitet. Begivenheden begyndte i 2006 som et enkelt forsøgsprojekt og har siden vokset sig større og større. Hele 76 steder vil der i år være arrangementer.

- Vi er enormt glade for den store opbakning, der er til Stafet For Livet. Det er et arrangement, der samler, skaber fællesskab og sætter fokus på, hvad det vil sige at leve med kræft, hvad enten man er patient eller pårørende, siger Finn Christensen, projektchef i Kræftens Bekæmpelse.

Til minde og til støtte
En stafet strækker sig over 18-24 timer, hvor mennesker berørt af kræft går eller løber for at sætte fokus på sygdommen. Hvert hold skal have mindst én deltager på banen, i de timer stafetten varer.

Arrangementet handler dels om at bakke op om dem, der er - eller har været - syge og mindes dem, der er gået bort, og dels om at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte.

Årets første stafet løb af stablen i pinsen i Odense, og sæsonen slutter i september i Ribe og Gladsaxe.

Stafet For Livet er en verdensomspændende begivenhed, der blev startet i USA i 1985 af kræftlægen Gordon Klatt. I 2012 deltog fire millioner mennesker i arrangementerne i mere end 20 lande.

Hver stafet indledes med en fighterrunde, hvor nuværende og tidligere kræftpatienter går en runde på banen iført gule trøjer. Når mørket falder på, tændes personligt dekorerede lysposer, som deltagere har skrevet hilsner på til dem, der kæmper, og til dem, der ikke er her længere.