Missionen fuldført for »Erik den lykkelige«

Kenneth Kristiansen 

Erik Sviatchenko kom hjem til FC Midtjylland for at vinde den guldmedalje, han nu har fået om halsen

FODBOLD Erik Sviatchenko kan sætte et stort flueben ud for »mission guldmedalje«.

I januar vendte han hjem til FC Midtjylland på en lejeaftale fra sin skotske klub, Celtic. Målet var at være med til at spille det danske mesterskab til Herning og omegn, og søndag aften kunne han så fejre guldet på MCH Arena.

- Det er helt ubeskriveligt. En stor stolthed ... jeg har spillet længe i den her klub, og det var min kamp nummer 150 i dag. Og at vinde mesterskabet, det er virkeligt, virkeligt vildt, storsmiler Erik Sviatchenko med sønnen William på armen midt på MCH Arenas græstæppe.

- Det er svært at sætte ord på, men en følelse af uovervindelighed på en eller anden måde, for den her klub er ung, og den har bare manifisteret sig i toppen af dansk fodbold, fortsætter forsvarsspilleren, der også var med, da FC Midtjylland vandt klubbens første danske mesterskab i 2015.

Forårssæsonen har budt på op- og nedture, men alligevel endte det altså med at være Erik Sviatchenko og FC Midtjylland, der løb med guldet.

- Vi troede på det hele vejen igennem, også selvom det så svært ud. Mange medier sagde, at vi var dårlige og ikke kan spille fodbold, men når man vinder mesterskabet, har man gjort et eller andet rigtigt. Vi har haft en kontinuitet hen over foråret, påpeger han.

Lejesvenden føler ikke, at DM-guldmedaljerne nogensinde blev opgivet undervejs. Heller ikke, da Brøndby mod slutningen af sæsonen kom fem point foran i Superliga-tabellen.

- Det var da et lille knæk rent mentalt, men så var det bare ud på træningsbanen igen og give den gas. Vi har hele tiden haft godt humør i truppen, og der har været mange spillere, der virkelig har været med til at løfte troen på det hele. Og Jess (cheftræner Jess Thorup, red.) har haft noget »coolness«, for der har ikke været noget panik, men bare blevet arbejdet hårdt, beretter han.

Udelukker ingen klubber
Nu skal han så, efter planen, tilbage til den skotske storklub, hvor han fortsat er på kontrakt. Men fremtiden er ikke det, der fylder mest i tankerne midt i guldtriumfen.

- Nu vil jeg bare gerne nyde festen i dag og så ferien, og så skal vi kigge på det hele sammen med de klubber, der er involveret, siger forsvarsklippen.

Umiddelbart vil han ikke udelukke noget som helst. Heller ikke FC Midtjylland.

- Jeg ved ikke noget som helst lige nu, og jeg udelukker ingen klubber i hele verden. Hvis Real Madrid ringer, er jeg også klar, griner den dobbelte DM-guldvinder med FCM.