Fans i kø til chancebilletter til gulddramaet

Kim Stoltenberg Hansen 

Tobias Therkildsen stod klar 9.45 i håb om en billet til FCM-kampen i aften - nu håber han på afbud fra en far med plagende børn

FODBOLD Som FCM-fan uden billet til aftenens opgør må der desperate midler i brug. Tobias Therkildsen var derfor på MCH Arena 9.45 i morges med klapstol og forsyninger. Han ville blandt de allerforreste i køen til de såkaldte chancebilletter til det udsolgte opgør, hvor FC Midtjylland kan sikre sig DM-guld med en sejr.

- Jeg ville være en af de allerførste, når jeg nu ikke havde fået købt billet, inden der blev udsolgt, siger FCM-tilhængeren fra Brande, der faktisk egentlig kun er nummer tre i køen.

Allerede i nat kom de to første FCM-fans. De billetansvarlige forbarmede sig dog over de tidligt fremmødte og sendte dem hjem i seng igen med lovning på, at de ville blive to første, der ville få udleveret chancebilletter.

Næste person i køen var Pernille Sig. Hun ankom 11.45, og hendes bror var taget med, så tiden i køen kunne gå lidt hurtigere med fodboldsnak. Og mens de to andre var yderst nervøse med udsigten til at måske at misse gulddramaet, så var brormand Kasper helt rolig. Han har nemlig sæsonkort, og er derfor sikret en plads på lægterne - og slog iskoldt fast, at hvis søsteren ingen billet fik, så måtte hun sejle sin egen sø uden for stadion, mens han gik ind og så guld-dysten.

Billetjagt klokken tre om natten
Tobias Therkildsen og Pernille Sig bandede selvfølglig lidt over sig selv. Hvorfor havde de dog ikke købt billet inden, der var udsolgt, for de havde begge planer om at tage til kampen.

- Jeg havde måske tabt troen lidt inden FCK-opgøret. Jeg var til fest på efterskolen og den sluttede først klokken tre om natten, så da jeg her forsøgte at få billet, så var det jo alt for sent, sukkede Tobias Therkildsen.

Pernille Sig slår fast, at han ikke havde tabt troen, men blot tænkte, at »det kunne hun jo købe i morgen«, indtil der så pludselig var udsolgt.

Nu må de håbe på de såkaldte chancebilletter. Det er billetter fra sæsonkortholdere, der alligevel ikke møder op, men i stedet ringer til FCM og sørger for at billetterne bliver givet til de første i chancekøen.

Håber på afbud
Kasper Sig har svært ved at forestille sig noget mindre end dødsfald eller verdenskrig, der ville forhindre ham i at komme til guldkampen, men hans søster forsøgte at tænke i mere optimistiske baner.

- Det er jo godt vejr og pinseferie. Måske er der en FCM-fan med nogle små børn, der plager godt og grundigt om en tur til stranden. Og så tager familien til stranden, og vi får billetterne, lød drømme-scenariet.

Så hvis du skulle være så tosset at have billet til dagens kamp, men hellere vil til stranden med skrigende unger - så er Tobias og Pernille klar til at overtage pladserne og råbe FCM til sejr og guld...