Bymidten klar til guldfest

Kim Stoltenberg Hansen 

Murphy’s har masser af øl på lager, og Papas laver gerne sene pizzaer, hvis FCM snupper guldmedaljerne

HERNING Beværtningerne i Herning har fået en meget speciel tilladelse af politiet i aften. Hvis FCM vinder guld, må de holde længere åbent. Det fortæller bestyrer Pernille Korsholm fra Murphy’s, der slår fast, at selv om de mange ishockeyfans var yderst tørstige, så har man fået nye forsyninger af øl siden VM sluttede.

- Vi er så klar til guldfest. Og det plejer der jo at være herinde, hvis der er guld til FCM eller Blue Fox, siger bar-bestyreren.

Hun husker godt seneste FCM-guldfejring i 2015 på Murphy’s.

- Jeg var ikke på arbejde den aften, men festede bare med. Der var godt fyldt og godt gang i den, husker hun og håber på en gentagelse, hvis FCM snupper guldet.

Lige overfor ligger Restaurant Papas. Indenhaver Mohamad »Mulle« Mustapha er yderst fodboldtosset og FCM-fan, så han opererer slet ikke med »hvis«, men med »når« FCM får guld i aften.

- Vi plejer at lukke ved 21-tiden, men når FCM får guld, så holder vi gerne åbent en time ekstra, hvis der er sultne fodboldfans nok, siger han.

Han tror på sikker FCM-sejr - og han kan i hvert fald ikke forestille sig, at ulvene »laver en Brøndby« og forvandler en 2-0 føring til sølvmedaljer.

- Jeg har drillet et par Brøndby-fans hele dagen med, at det da var helt forfærdeligt at føre 2-0 i det 89. minut og så ikke kunne køre sejren hjem. Der håber og tror jeg, at FCM-spillerne er meget klogere, siger Mulle.