Stærk FCM-målmand: Fuld fokus på kampen mod Horsens

Kenneth Kristiansen 

Jesper Hansen har stået fremragende i målet i udesejrene over Brøndby og FCK, men guldet er ikke hjemme endnu, advarer han

FODBOLD En væsentlig faktor i FC Midtjyllands vanvittige Superliga-slutspurt har været Jesper Hansen. Målmanden stod helt fantastisk i udesejrene over Brøndby og FC København med flere mirakelredninger til følge.

Jesper Hansen understreger dog midt i euforien over, at FCM pludselig selv kan afgøre mesterskabskampen mandag aften, at intet er vundet endnu. Den sidste kamp skal vindes først.

- Nu er kunsten helt sikkert, at vi skal fokusere på kampen mod Horsens. Vi skal fokusere på os selv, ligesom vi har været gode til, mens vi har ligget i baghjul af Brøndby. Det at vi har været rolige og ved, hvad vi kan, håber jeg også kan blive til vores fordel i den sidste kamp, siger han.

- Vi skal spille bedre, end vi gjorde mod FCK. Vi skal være bedre med bolden. Men jeg er sikker på, at en fyldt MCH Arena giver os et kæmpe boost til at tage det sidste stik.

- Vi skal spille fodbold. Vi ved, hvad Horsens er gode til, og jeg synes, vi har været dygtige til at stå imod deres spidskompetencer tidligere. Altså lange indkast, dødbolde, fysik, anden- og tredje- og fjerdeboldespil, smiler han.

- En af vores vigtigste opgaver er at tage fat i bolden og spille uden nerver, i stedet for at krige og komme ind i en masse dueller med de store drenge fra Horsens, lyder det fra Jesper Hansen.

Konkurrence har skærpet
Målmanden kom til FC Midtjylland før denne sæson, og især i forårssæsonen har han leveret flotte kampe på stribe. Ikke mindst i de seneste sejre.

- Personligt har jeg bidraget til holdet, men det er noget, jeg vil drømme mere om, hvis vi står med guldet på mandag. Her og nu vil jeg bare glæde mig over det og så tage selvtilliden med til de sidste 90 eller 95 minutter. Og så håber jeg, at jeg kan være lige så afgørende igen, hvis det bliver nødvendigt, siger han.

I vinterpausen hentede FC Midtjylland en konkurrent til målmandsposten i form af den amerikanske landsholdskeeper Bill Hamid.

- Jeg er rigtigt glad for at have bibeholdt og beskyttet min position. Selvfølgelig tænkte jeg da lidt over, at nå, nu kommer der en ny konkurrent, men jeg har nu bare gjort, som jeg plejer. Det er ikke sådan, at jeg har skruet 10 procent op for noget, smiler Jesper Hansen.

- Det er selvfølgelig med til at skærpe én, at der er konkurrence, det er klart. Men jeg hviler så meget i mig selv, at jeg ved, hvad jeg er god til, fortsætter han.

Jesper Hansen føler sig ganske overbevist om, at han også står i FCM-målet i næste sæson. Der har ellers været spekuleret i, at han skulle sælges, efter at FCM hentede Bill Hamid.

- Det er faktisk ikke noget, jeg overhovedet har tænkt på i lang tid, men jeg har altså kun været i klubben i et års tid og har været lidt rundt omkring i de sidste fire-fem år. Der har ikke været så meget ro på, pointerer FCM’s stærke keeper.