Nervøse FCM-fans: Det er ulideligt

Jørn Just Kristensen 

To inkarnerede FCM-fans roser holdet til skyerne for holdånd, moral og kultur. De kan ikke vente til mandagens kamp

FODBOLD Ofte er følelserne endnu større for en inkarneret fan end for spillerne selv. Det gælder ved scoringer, men det gælder så sandelig også op til de helt store kampe.

Patrick Arff og Peter Bak Krogh er to af de FCM-fans, som tæller timer og minutter frem mod mandagens guldgyser mod AC Horsens.

- Jeg kan ikke være i mig selv, erkender Patrick Arff ærligt.

- Jeg har sovet forfærdeligt siden sejren i Brøndby i mandags, og i aftes var jeg nødt til at åbne en flaske rødvin bare for at have en chance for at få sovet lidt. Alligevel sov jeg kun fra klokken to til klokken halv otte. Der er virkelig lang tid til mandag. Det er næsten ikke til at holde ud, siger Patrick Arff.

Peter Bak Krogh nikker og samtykker. De to fans kender hinanden godt og er begge en del af den flok på fem personer, der står bag podcasten »Sort Snak«.

- Vi har lovet Jess (Thorup, cheftræner, red.), at hvis de vandt i Parken, ville vi lave en særudgave i dag for virkelig at få gang i folk til på mandag. Vi får besøg af den tidligere formand for Black Wolves, Thomas Mikkelsen, i dag fortæller de to.

Måske er det meget godt, at de kan få nogle timer revet ud af kalenderen med optagelsen af programmet, for tiden frem mod mandag er hård ved dem.

Som mange andre fodboldfans er overtroen også begyndt at spille ind. Man må ikke »jinxe« kampen med de forkerte ord. Patrick Arff har også lykke-underbukser og en særlig træ-kalender, der skal rettes på kampdage.

Venneparret erkender, at de ligesom mange eksperter er lidt overraskede over, at FCM pludseligt har guldskæbnen i egne hænder. Det gør oplevelsen noget anderledes, end den var, da FCM blev mestre i sæsonen 2014-15.

- Vi kommer fra baghjul den her gange. Alle har ligesom kogt op til, at det skulle være Brøndbys år. Herning Folkeblad er vel egentlig det eneste medie, der ikke er røget med på den vogn. Men den her situation gør kun følelsen endnu mere nervøs og anspændt, fordi det er så tæt, siger Peter Bak Krogh.

Fantastisk holdånd
De to fans er fuld af lovord til holdet for den attitude, der er blevet vist. Mange tætte kampe er blevet kriget hjem.

- Det her hold har en ekstrem fokus på opgaven. De tror på det lige til det sidste. De spillede jo en forfærdelig kamp i Parken (fredag aften, red.), men man ved bare, at de kæmper videre til det sidste. Der er bare en fantastisk holdånd, moral og kultur på det her hold, roser Patrick Arff og Peter Bak Krogh.

Men som ægte fans tager de intet for givet. Dertil er nervøsiteten for stor.

- Jeg er hundebange. Horsens kan være et lortehold at spille imod. De spiller grimme kampe, men de er gode til det, de gør. Forårets to udekampe imod dem var bestemt ikke overbevisende. At de kommer tilbage fra 0-2 mod Brøndby viser også, at der er noget substans i dem. Jeg er så nervøs for, at vi bliver de næste, der smider point mod dem, siger Patrick Arff.

Hvis spillerne går til opgaven mandag med samme passion som de to fans, er FC Midtjylland med sikkerhed nået et godt stykke ad vejen.