FCM-anfører om vanvittig aften: Jeg havde parkeret den chance

Jørn Just Kristensen 

Kaptajn Poulsen havde affundet sig med, at Brøndby ville vinde i Horsens. Men pludselig skete der noget »vanvittigt«

FODBOLD Jakob Poulsen har set og prøvet det meste i fodboldverdenen, men den 34-årige FCM-anfører vil aldrig glemme 18. maj 2018 - og især busturen hjem fra sejren i Parken.

Mesterskabsrivalerne fra Brøndby førte 2-0 i Horsens, men østjydernes islandske angriber, Kjartan Finnbogason, reducerede i det 89. minut, og fem minutter inde i overtiden udlignede selvsamme Finnbogason til 2-2. Men ét slag røg matchbolden i gulddysten over

- Jeg havde egentlig parkeret den chance. Jeg troede ikke på, at Brøndby ville smide den føring, erkender Jakob Poulsen, anfører for FC Midtjylland.

- Men da Horsens fik reduceret, kom troen tilbage, for vi ved, hvor svært et hold de er at møde i den slags situationer

Stemmen er smule rusten dagen derpå, da han følges med Folkebladets udsendte ind fra træningsbanen. Og det er ikke så sært. Stemmebåndet blev nemlig sat på den ultimative prøve, da Horsens udlignede.

- Jeg så kampen på Kians iPad (forsvarsspiller Kian Hansen, red.) - det gjorde vi næsten alle sammen lige der. Humøret var selvfølgelig helt i top efter det mål, smiler Jakob Poulsen.

Det var måske lige før, bussen væltede?

- Karsten (chaufføren) plejer at have godt styr på bussen, men han kunne nok også mærke det, svarer Jakob Poulsen.

Men den erfarne midtbanegeneral advarer imod at tænke, at guldet er hjemme. Der mangler en spillerunde. FCM får besøg af Horsens, og man har jo lige set, at østjyderne kan drille de fleste.

Sejrsrecepten: Stå imod Horsens’ fysik
FCM har dog vundet sæsonens første tre møder med Horsens og er det eneste hold i Superligaen, der ikke mistet point til »den gule fare«.

- Vi er glade i dag, men i morgen skal vi til at forberede os på den opgave. Der skal leveres en ny super-indsats, for det er ikke slut endnu, siger Jakob Poulsen og sætter ord på sejrsrecepten:

- Man skal først og fremmest være god til de ting, som de (Horsens, red.) er gode til. Man skal være god på defensive dødbolde og kunne stå imod det tryk, som der vil komme i perioder på grund af den fysiske styrke, som de har. Men for at få kontrol over kampen kræver det også, at man - i hvert fald i perioder - formår at være god på bolden og styre kampen på sine egne præmisser. Det var vi ikke gode nok til i de to udekampe mod dem, selv om det heldigvis gik godt alligevel, lyder det fra Jakob Poulsen.

Ligheder med guldholdet fra 2015
FCM har hele 82 point efter 35 kampe og dermed et bedre pointsnit end guldholdet fra 2014-15, som han også var en del af.

- Jeg synes, de to hold har mange ligheder. Dengang havde vi også et stærkt defensivt fundament, var gode på dødbolde og havde nogle individuelle færdigheder, der kan afgøre kampe, siger Jakob Poulsen, som efter den tætte sejr i Parken har særros til defensiven.

- Jesper (Hansen, red.) stod jo overdrevent godt i målet, og de tre bageste var vanvittigt gode, roser anføreren.