Roserne vælter ind over Herning for VM-værtskab

Martin Hove Thomsen 

Rundt omkring på de sociale medier er der generelt kæmpestor begejstring for Herning som VM-værtsby i ishockey. Det skorter ikke på rosende bemærkninger fra nær og fjern

HERNING Det er næppe gået mange herningenseres næse forbi, at der de seneste uger har været fest i byen. En vaskeægte ishockey-fest. Og den fest er og har været så god, at rigtig mange både danske og udenlandske hockeyfans ude på de sociale medier nu kvitterer og roser Herning til skyerne for VM-værtskabet.

På Hygge Hockey Hernings Facebook-side vælter roserne ind - især under et af opslagene, der også selv indeholder kommentarer om VM-værtskabet i Herning.

I opslaget citeres en tysk fan således for at sige, at dette har været hans 14. VM i streg, og at det slår alle andre. En svensk fan siger, at planen egentlig var at bo i København (hvor Sverige spillede sine gruppekampe), men at de så i TV, at det var sjovere i Herning - og det var det også, fortæller fanen, der efterfølgende har booket tre overnatninger i Herning. Og en finne citeres også kort og kontant for at sige: »Det er det bedste VM EVER.«

»Godt jobba!!«
Under Hygge Hockey Hernings Facebook-opslag vælter det ind med endnu flere rosende kommentarer. Både massevis af danske kommentarer, men også udenlandske - eksempelvis norske.

En normand deler et foto og skriver »Kjempe stemning i Herning. Godt jobba!!« En anden nordmand følger trop og fortæller, at de var ni fra Lillehammer og to fra Manglerud (Oslo) af sted, som boede i hockey-campen fra 9. til 15. maj. »Herning har sat en helt ny standard, når det gælder camp, fanzone, centrum, og ja, alt. Dette var helt magisk,« skriver han blandt andet og konkluderer, at det umuligt kan gøres bedre: »Lykønsker Herning for tidernes mesterskab.«

»Danke Herning!!!«
Den tyske fangruppe for det tyske ishockeylandshold deler også roser ud og takker Herning i et Facebook-opslag på fangruppens egen side.

»Vi vil gerne takke Herning for 12 herlige dage! Sikkerhedsfolkene, butikker, fans eller hvem ellers - alle var venlige og hjælpsomme! Vi har altid følt os godt tilpas og kommer gerne igen!« lyder det blandt andet i opslaget fra tyskerne.