Boxens sidste isfest sluttede med sensation

Jørn Just Kristensen 

Schweiz slog sensationelt de finske gruppevindere ud af VM-turneringen

ISHOCKEY Så er der ikke mere ishockey i Jyske Bank Boxen ved dette VM. Sidste kamp i Herning endte med en sensationel schweizisk kvartfinalesejr over Finland.

Schweiz vandt 3-2 over de finske favoritter.

Finland kom ellers til opgøret med selvtillid som gruppevindere fra Herning-puljen, mens Schweiz blot blev nummer fire i den københavnske pulje.

Finland fik tilmed den bedste start og vandt første periode 1-0 på mål af en af deres syv NHL-spillere, backen Markus Nutivaara.

Tre mål på fire minutter
Men i anden periode var schweizerne skarpe som deres berømte knive med hele tre spidse stik i den finske selvforståelse inden for bare fire minutter. Enzo Corvi, Joel Vermin og Gregory Hofmann scorede de tre mål i den forrygende schweiziske periode.

Sidste periode bød derfor på massivt finsk pres, og Mikko Rantanen fik reduceret i powerplay midt i perioden. Finnerne pressede videre, men schweizerne overlevede bombardementet og er klar til semifinalerne i Royal Arena i København.

I dagens tidlige kamp i Boxen vandt USA 3-2 over Tjekkiet og er ligesom Schweiz klar til semifinalerne. Der venter Canada og Sverige, som vandt de to semifinaler i København. Sverige besejrede de danske banemænd fra Letland med 3-2, mens Canada vandt et højspændt drama i overtid mod Rusland 5-4.

Semifinalerne spilles lørdag i København og ser således ud: Sverige-USA og Schweiz-Canada.