Midtjyske parcelhuse er tredoblet i værdi

På 25 år er værdien af et gennemsnitligt midtjysk hus steget med 212 procent

BOLIGPRISER Set over de seneste 25 år har det været en særdeles god investering at være boligejer.

Ejendomsmæglerkæden Nybolig har lavet en oversigt på baggrund af Finans Danmarks boligmarkedsstatistik - målt på realiserede handler fra 1992-2017. Den viser, at for det midtjyske område var kvadratmeterprisen i 1992 i gennemsnit 3700 kroner, mens den ved udgangen af 2016 var mere end tredoblet til 11.551 kroner pr. kvadratmeter. Det svarer til en vækst på 212 procent i perioden.

De regionale forskelle
Generelt for hele landet gælder det, at huspriserne har været solidt stigende, og i de fleste områder som minimum er blevet tredoblet på de 25 år.

- Der er naturligvis tale om store regionale forskelle, hvor lollandske husløbere for eksempel kun har oplevet en stigning på 58 procent siden 1992, mens tålmodige husejere i Hovedstaden har oplevet en stigning på hele 372 procent. For alle danske huse som helhed er priserne steget 234 procent over de sidste 25 år, så skal man komme med et forsigtigt på, hvor det historisk kan være fornuftigt at investere, kunne et hus være et godt bud, siger Thomas Hovgaard, der er relationschef i Nybolig.

Mens boligmarkedet siden 1992 har været præget af både opture og nedture, er der på den lange bane ifølge ham generelt tale om pæne prisstigninger.

De midtjyske boligejere har oplevet en større stigning end boligejerne i Vestjylland, hvor stigningen »kun« har været på 134 procent. I Østjylland har der dog været mere fart på priserne, som her er steget med 240 procent.