Væltet lastbil spærrede Midtjyske Motorvej i over seks timer

Kim Stoltenberg Hansen 

Vejen genåbnede 19.35 efter lastbil med en last af paller væltede ved 13-tiden

HERNING En lastbil væltede ved 13-tiden på Midtjyske Motorvej mellem Arnborg og afkørslen Herning Syd i retning mod Herning. Det oplyste vejdirektoratet, der i første omgang håbede på farbar vej ved 16-tiden, men som lidt senere meldte ud, at oprydningen ville vare ind til ved 20-tiden.

Vagthavende ved politiet oplyste dog ved 19-tiden, at det ene spor allerede ville være farbart inden klokken 19.30-1945, så man kunne få de mange ishockey-fans til Boxen til kampstart 20.15. Det holdt stik. 19.35 kunne bilerne atter suse mod Herning.

Politi og redningsmandskab var hurtigt fremme på stedet efter trafikuheldet, der skete, da lastbilen punkterede. Der var ingen tilskadekommende, men lastbilen - der kørte mod syd - røg igennem autoværnet og landede så uheldigt, at den spærrede begge nordgående spor af motorvejen. Bilen var lastet med paller, der landede på vejen - heldigvis uden at ramme en eneste modkørende bil.

Vejdirektoratet advarede hele dagen om, at bilisterne i området måtte påregne en del forlænget rejsetid - ikke mindst, da der i dag var tre ishockeykampe i Boxen, og derfor i forvejen trafikale udfordringer på motorvejen.