Sidste danske aften i Boxen: Ishockeylandsholdet kan ende i København eller på ferie

Kim Stoltenberg Hansen 

Aftenens dyst bestemmer danskerne videre skæbne i turneringen

HERNING Kommer Danmark videre? Og hvis de gør, skal de så spille i Herning eller København? Det rendte hockey-fans rundt og spurgte hinanden på en dag, hvor Danmark spiller den sidste gruppespilskamp. I aften 20.15 skal man møde Letland i en direkte duel om en billet til kvartfinalerne.

Kravet for at komme videre er såre simpelt. Vinderen af opgøret er med videre i turneringen, mens taberen kan drage på sommerferie.

Danmark har nemlig lige nu et point mere end Letland, og uanset om letterne vinder i ordinær tid eller overtid vil de passerede Danmark - enten ved at have flere point eller ved at være bedre indbyrdes.

Vinder Danmark - i ordinær tid eller i overtid - så har vi flere point end letterne og er klar til kvartfinalerne.

Hvem kan vi møde
De to bedste hold fra hver af grupperne fortsætter med at spille i samme by, mens nummer tre og fire må krydse storebæltsbroen for at spille kvartfinaler. Danskerne kunne faktisk indtil ved 14.30-tiden teoretisk have endt som toer i gruppen - men da finnerne slog USA, kunne de to mandskaber booke de to topplaceringer i puljen. Dermed er det sikkert, at aftenens kamp - uanset resultatet - bliver den sidste kamp i Boxen med dansk deltagelse. Nu bliver det finnerne og amerikanerne, der spiller her i byen i de to kvartfinaler mod henholdsvis Schweiz og Tjekkiet.

Danskerne skal på ferie med et nederlag og spille kvartfinale i københavnske Royal Arena med en sejr i aften. Hvis Canada i eftermiddag taber, slutter danskerne på tredjepladsen med en sejr over Letland. Det vil betyde, at man skal møde taberen af Rusland og Sverige. Hvis Canada vinder i dag, vil danskerne selv med en sejr over Letland ende som nummer fire i gruppen, og dermed skal man møde vinderen af Sverige-Rusland.

Hvis Danmark avancerer til kvartfinalerne, spilles denne kamp i overmorgen i København, og uanset danskernes slutplacering og modstander spilles opgøret 20.15 - den slags må værtsnationen nemlig selv bestemme.