Glæde og tålmodighed skal sikre dansk VM-triumf

Danmarks ishockeylandshold kan tirsdag spille sig i VM-kvartfinalen, men spillet skal løftes mod Letland

ISHOCKEY Tålmodighed, glæde, fokus, disciplin.

Fire nøgleingredienser, som spillerne på det danske ishockeylandshold vil forsøge at tage med ind på isen i Herning tirsdag aften til den afgørende gruppekamp mod Letland.

Danmark har vundet fire af de seks første VM-kampe, og en sejr over letterne vil udløse en kvartfinalebillet.

Men respekten for Letland er stor. Danmark og Letland har krydset klinger og hjelme en del gange i vigtige VM-kampe, og styrkeforholdet synes lige.

- Vi ved, det bliver svært, og vi ved, vi skal tilbage og ramme det niveau, vi havde mod finnerne og nordmændene, hvis vi skal slå dem, siger NHL-stjernen Frans Nielsen, der var svært utilfreds med indsatsen i den seneste kamp mod Sydkorea.

Siden har danskerne haft to fridage. Slappet af. Glædet sig. Og følt presset i ishockeyfeberramte Herning.

- Det er en svær opgave, men den er ikke umulig. Vi skal bruge den energi, vi har kunnet fremskaffe med to kampfrie dage, men vi skal samtidig også op i et gear, som vi ikke kom op i mod Sydkorea, siger Oliver Lauridsen.

Han er 29 år og spiller sit sjette VM. Holdet tæller denne gang flere rutinerede topspillere end normalt, og det kan mærkes.

- Når kampe bliver tætte, bliver rutinen ofte en afgørende faktor, og jeg synes, vi har spillet meget moden ishockey i de vigtige kampe. Vi har ikke presset noget eller taget dumme udvisninger, siger Oliver Lauridsen.

I finske Jokerit spiller han sammen med Jesper Jensen Aabo. Han mærker et forventningspres før den afgørende VM-kamp, men han glæder sig.

- Vi er spændte, men stemningen er god. Vi skal glæde os, det er den følelse, vi skal have med ind, siger han og peger på en god defensiv og tålmodighed som nøgler til sejr.

San Jose-spilleren Mikkel Bødker glæder sig også, selv om han ved, at Letland spiller på et højt niveau.

- Det er altid sjovt med de afgørende knald-eller-fald-kampe. Vi skal sørge for, at vi brænder det hele af. Vi skal spille som mod Finland og Norge. Lægge pres på og gøre de ting, vi er gode til. Og så har vi en målmand, vi kan stole på, siger NHL-profilen.

Kampen begynder klokken 20.15.

/ritzau/