FC Midtjylland gjorde det! Sejr på Brøndby Stadion

Kenneth Kristiansen 

Kampen om guldet er åben igen efter 1-0-sejr til FCM over Brøndby

FODBOLD FC Midtjylland gjorde det!

FCM vandt 1-0 på Brøndby Stadion og åbnede i sidste øjeblik guldkampen i Superligaen helt op igen.

Med syv minutter tilbage på stadionuret kom forløsningen for FCM, og samtidig blev flere end 25.000 Brøndby-fans med ét slag helt stille.

Kaptajn Jakob Poulsen smækkede fra venstre side et hjørnespark ind tæt på Brøndby-målet, hvor Bubacarr Sanneh fik tilkæmpet sig plads mellem venner og fjender og headede bolden i modsat retning og i mål til 1-0.

De nyslåede pokalmestre var ellers bakket op af et festklædt Brøndby Stadion, som - bortset fra afsnittet til udeholdets fans - var helt og aldeles udsolgt. Noget skuffende havde kun nogle få hundrede FCM-supportere taget turen til den ultravigtige kamp, men de, der var dukket op, kunne se et FCM-hold, der gav alt, hvad de havde for at holde liv i gulddrømmen.

Gæsterne havde den største chance i første halvleg - efter kvikt opspil i venstre side af Paul Onuachu og Gustav Wikheim flugtede anfører Jakob Poulsen bolden på stolpen.

Hjemmeholdet var ikke så dominerende, som Brøndby ellers »plejer« at være mod FC Midtjylland i denne sæson, men sidst i halvlegen kom de gulblusede frem til et par store chancer til Paulus Arajuuri og Kamil Wilczek.

FCM spillede med musklerne
FCM-mandskabet var tydeligvis indstillet på, at Brøndby skulle have hård modstand også fysisk. Der blev gået til den i nærkampene, og flere gange undervejs var det talstærke og storlarmende hjemmepublikum utilfredse med, at dommer Jakob Kehlet langt hen ad vejen tillod det hårde spil fra Tim Sparv og kompagni.

Det tætte topdrama bød kort efter pausen på en stor chance til Paul Onuachu, men han fik ikke ordentligt træf på den løse bold i feltet. Senere var Hany Mukhtar fri til skud tæt under FCM’s mål, hvor keeper Jesper Hansen fornemt parerede til hjørne.

Efterhånden som tiden gik og føringsmålet udeblev, iværksatte FCM’s cheftræner, Jess Thorup, »plan B og C«. Først tog han Tim Sparv ud og satte en ekstra offensivspiller ind i form af Mikkel Duelund, og senere blev vævre - men også trætte - Gustav Wikheim erstattet af den mere stationære forward Artem Dovbyk.

Det var imidlertid Brøndby, der først fik bolden i mål, men der blev fløjtet offside på Kamil Wilczeks kontrascoring. Og få minutter senere kom sejrsmålet.

FCM-spillerne krigede i de sidste minutter de tre point i hus. Mandfolkepræstation af samtlige aktører!

Brøndby fører stadig Superligaen, men FCM er lige i hælene - kun målscoren skiller de to hold før de to sidste spillerunder.

Det bliver afsindigt spændende.