Elektriker på scenen

HERNING Lørdag er der dobbeltkoncert med Matt The Electrician og Ida Wenøe på Fermaten.

På trods af navnet er Matt The Electrician ikke længere elektriker, men arbejdsmoralen fra et liv som hårdtarbejdende håndværker har han slæbt med sig.

Som sangskriver har Matt The Electrician en eminent evne til at fange livets store fortællinger i små, enkle sange med udgangspunkt i de daglige udfordringer vi allesammen møder, og tekstligt krydrer han en underfundighed med et stænk af humor og selvironi.

Ida Wenøe er en fornyer. En genopfinder af folk-genren. Med fødderne solidt plantet i mulden fra 60´ernes blomsterbørn og navne som Joni Mitchell, Nick Drake og Neil Young, har hun alligevel fundet sin helt egen vej på skuldrene af traditionen. De danske rødder, højskolesangbogen og Carl Nielsen er tydelige aftryk, men Wenøe blander det hele på sin egen psykedeliske måde, og teksterne tør gå tæt på og samtidig udfordre strukturen i sproget. Live er hun kendt som en fremragende performer, og hun rammer sine lyttere hårdt og rent.