To NHL-spillere forstærker landsholdet – måske allerede mod Finland

Martin Hove Thomsen 

Nu er det officielt. Jannik Hansen og Mikkel Bødker - begge fra San Jose Sharks i NHL - flyver ind og forstærker det danske ishockeylandshold i den resterende del af VM

ISHOCKEY Danmarks Ishockey Unions sportschef Jesper Duus har nu endelig fået bekræftet, at de to San Jose Sharks-spillere har fået »go« fra klubben i forhold til deltagelse ved VM, og Bødker og Hansen sætter sig nu hurtigst muligt i flyveren mod Danmark for at være en del af landsholdet. Det oplyser Danmarks Ishockey Union i en pressemeddelelse.

Begge spillere lander i Danmark onsdag.

- Det er vores håb at både Jannik og Mikkel spiller mod Finland onsdag aften, men vi skal selvfølgelig lige tjekke deres tilstand efter den lange rejse, siger Danmarks Ishockey Unions sportschef Jesper Duus i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Det er to solide offensive forstærkninger. Mikkel kommer i kampform, og er en yderst stærk mand at sætte ind i powerplay, mens Jannik kommer med sin store fysik og attitude. At han ikke har spillet så meget på det seneste, er jeg ikke urolig for. Han er en mester i at holde sig i gang, og han kommer topmotiveret til Danmark.

Med ankomsten af Bødker og Hansen får Danmark to erfarne NHL-spillere ind på holdet.

Jannik Hansen har 696 NHL-kampe – inklusive slutspil – på bogen, og han er den hidtil eneste dansker, der har været i nærheden af at vinde Stanley Cup-trofæet. I 2011 tabte han og Vancouver Canucks den syvende finale mod Boston Bruins.

Mikkel Bødker har 652 NHL-kampe – inklusive slutspil – på sit cv og har snittet tæt på et halvt point pr. kamp gennem sin lange karriere i verdens bedste liga. Han kommer fra et stærkt slutspil i San Jose Sharks, der måtte lade livet til NHL’s nyeste hold, Vegas Golden Knights, som vandt serien 4-2.