Boxen kogte: Danmark skabte sensationen mod Finland

Thomas Damm 

Med en forrygende sejr på 3-2 spiller Danmark sig tæt på kvartfinalen

ISHOCKEY Sådan! 10.800 tilskuere var onsdag aften vidner til en vanvittig dansk ishockeyfest i Jyske Bank Boxen. Et mål to minutter før tid af Nichlas Hardt sikrede sejren efter en flot, spændende og yderst medrivende dyst. 3-2 til Danmark og tre fuldstændigt uventede point til tabellen! Det begynder at dufte en smule af en kvartfinale. Der var i hvert fald fantastiske takter i det danske spil.

Danmark havde fået forstærkning af NHL-spillerne Jannik Hansen og Mikkel Bødker, der onsdag eftermiddag landede i Billund og blev klar til kamp.

Det var Mikkel Bødker, der lagde flot op til den afgørende scoring i et powerplay.

Før det havde Danmark spillet en flot første periode, hvor de i flere omgange var dygtige til at fastholde pucken i Finlands zone. Der var også nærgående forsøg på den finske målmand Ville Husso.

Dog var det finnerne, der lige var en smule skarpere. De finske angribere strøg ofte rundt om danskerne, der slet ikke kunne følge med. Finland vandt skudstatistikken i første periode med 11-5.

Frans indledte festen
I anden periode blev der for alvor tændt op under kampen. Nicklas Jensen gik for hårdt til finske Saku Maenalanen, og de kom op at slås og blev begge udvist. Den store back Oliver Lauridsen ville også være med, og helt utroligt slap han for en udvisning.

Danskerne bevarede dog fokus, og Frans Nielsen fik Boxen til at koge, da han scorede kampens første mål i powerplay. 1-0 og en overraskende dansk føring.

Det tog dog kun finnerne to minutter at svare tilbage. Topscorer Sebastian Aho scorede i et powerplay, hvor danskerne blev spillet helt fra hinanden, så Aho nemt kunne score fra kort afstand.

Mål af Bjorkstrand
Inden perioden var slut, tog Danmark føringen tilbage. Endnu en gang var målscoreren en spiller med rødder i Herning. Oliver Bjorkstrand fra Columbus Blue Jackets scorede et flot mål, hvor han afsluttede fra en forholdsvis spids vinkel.

Finland udlignede til 2-2 efter et langt, langt angreb, hvor danskerne til sidst ikke kunne forsvare mere.

Det lignede, at finnerne ville komme tilbage, men en udvisning blev dyr for Finland, der havde vundet sine tre første kampe ved VM med samlet 23-2.

Efter scoringen til 3-2 tog Finland et ny udvisning og skulle spille resten af kampen i undertal. De to naturligvis målmanden ud i en sidste satsning, men Danmark holdt stand anført af Frederik Andersen i målet.

Hvilken forrygende holdpræstation af Danmark. En fuld fortjent sejr over et verdensklassemandskab!

Danmark spiller næste gang fredag klokken 16.15 mod Norge. Det er bare at begynde at glæde sig.