Herning Turist udvider kørsler til København

Efter succesfuld opstart på lynbusser mellem Aarhus og København rykker Kombardo til Aalborg

Lynbus I knap et år har Kombardo Expressen, der er et samarbejde mellem Herning Turist og Molslinjen, sendt passagerer med lynbus og færge mellem Aarhus og København. Nu kommer konceptet også til Aalborg med en direkte rute til København, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Det første halve år voksede ruten mellem Aarhus og København fra at køre 44 gange ugentligt til 150 afgange om ugen. Succesen har fået flere byer til at melde sig på banen for nye ruter, og det har ført til etablering i Aalborg.

- Vi har hørt fra mange nordjyder, som gerne vil have Kombardo Expressen til Aalborg. Faktisk hørte vi fra så mange, at vi hurtigt kunne se, at der ville være muligheder i at tage bussen med til Nordjylland, siger Ronny Gasbjerg, direktør i Herning Turist, i pressemeddelelsen.

Kombardo Expressen skal køre to daglige ture frem og tilbage torsdag til mandag mellem Aalborg og København uden stop på vejen på nær den pause, som færgeturen mellem Aarhus og Odden byder på. Det betyder, at turen kan klares på cirka fire timer og 45 minutter. Første tur køres 17. maj.

Lynbuskonceptet skal også med til Bornholm, når Molslinjen 1. september 2018 overtager besejlingen af øen. Her skal bussen køre mellem Rønne og København. uden andet stop end det på Bornholmslinjens færge.