Gratis biograftur: Billetsalget åbner tirsdag

Kim Stoltenberg Hansen 

Egmont fylder 140 år og det kan man fejre med en gratis tur i biografen i Herning

HERNING - Vi regner med at der bliver tryk på i morgen, når billetsalget åbner, og jeg tror også på helt udsolgt på næste tirsdag. Hvorfor skulle alle filminteresserede ikke tage en gratis tur i biografen.

Sådan lyder det fra biografchef Søren Kølsen fra Nordisk Films Biograf i Herning, når snakken falder på tirsdag 15. maj, hvor Egmont Fonden - der ejer Nordisk Film - fejrer, at den fylder 140 år.

Denne dag vil det være helt gratis at komme ind og snuppe et par af Herning-biografens 800 sæder - både til 16- og til 19-forestillingen.

- Jeg forventer 2 gange 800 fyldte sæder. I hvert fald har vi bemandet maksimalt op i troen på, at der bliver et kæmpe rykind, siger biografchefen.

Han tror ikke, at den gratis tirsdag vil gå synderligt ud over omsætningen for resten af måneden.

- Mon ikke folk tager det som en chance for en ekstra gratis oplevelse, siger biografchefen, der faktisk allerede nu kan melde om, at der også bliver travlt dagen før og dagen efter den gratis film-omgang.

- Dagen før har vi »Girls Night Out«, og her plejer der altid at komme mange. Og dagen efter er der premiere på »Deadpool 2«, som helt sikkert også vil trække mange i biografen, siger bif-bossen, der oplyser, at billetsalget åbner tirsdag ved 10-tiden.

Han har samtidig en lille bøn til de mange biograffans, der vil komme på gratis-dagen.

- Alle skal nok ikke ankomme to minutter før filmstart og tro, at der ikke er kø til cafe og indgang. Det bliver - forhåbentlig - en rigtig travl fødselsdag, siger han.