Canada holdt legestue i Boxen

Thomas Damm 

Danmark var helt uden chance mod VM-favoritterne og tabte 1-7

ISHOCKEY Av for den. For anden kamp i træk tabte Danmark ved VM i Boxen i Herning.

Efter lørdagens respektable 0-4-nederlag mod USA var der anderledes kontant afregning mod Canada mandag aften. Nordamerikaerne vandt 7-1 efter periodecifrene 0-2, 0-3 og 1-2 beviste, at de er en seriøs bejler til VM-titlen i år.

Det lignede dog også, at den danske landstræner Jan Karlsson havde solgt kampen på forhånd. Den herningensiske stjernemålmand Frederik Andersen fra Toronto Maple Leafs havde nemlig fået helt fri for at kunne være frisk til de kommende dages nøglekampe. I stedet spillede Sebastian Dahm fra tyske Iserlohn Rooster, mens herningensiske George Sørensen fik tjansen som reservemålmand.

Desuden måtte Danmark klare sig uden angriberne Mads Christensen og Mathias Bau, der ikke var blevet erstattet i truppen. Derfor var backen Emil Kristensen igen sat ind som forward, så der kun var seks aktive backer at gøre godt med. I fjerdekæden var angriberne Jesper Jensen og Patrick Russell.

Jan Karlsson kunne have valgt at aktivere blandt andre de herningensiske angribere Morten Poulsen og Patrick Bjorkstrand. Men landstræneren venter på, at NHL-spillerne Jannik Hansen og Mikkel Bødker støder til truppen senere på ugen. I løbet af VM må kun 22 »markspillere« og tre målmænd skrives på til kampene.

Hurtigt foran 2-0
Efter 12 minutter førte Canada 2-0, og skudstatistikken i første periode vandt de 14-2. Danmark var overmatchet.

De 10.8000 tilskuere bakkede dog godt op om de danske helte og nød samtidig at se de canadiske verdensstjerner give opvisning.

Med otte minutter tilbage af kampen blev der lidt at juble over, da Jesper Jensen Aabo fik et skud rettet af på canadisk stav og i mål. Det mål var selvfølgelig langt fra nok til at give spænding, men det hjalp på humøret.

Trods nederlagene mod USA og Canada kan Danmark stadig sagtens nå fjerdepladsen og komme videre til kvartfinalen.

Tidligere mandag vandt USA 3-0 over Tyskland i Danmarks gruppe.

Næste kamp for Danmark er på onsdag, hvor Finland venter i en ny, svær opgave.