Herning-keeper er VM’s fjerdestørste stjerne

Kim Stoltenberg Hansen 

Svensk medie har Frederik Andersen i fornemt selskab

HERNING Verdensstjerner i hobetal er ankommet til Herning for at spille ishockey-VM. Vi synes selvfølgelig, at de herningensiske NHL-spillere Frans Nielsen, Oliver Bjorkstrand og Frederik Andersen er stjerner, men måske er det svært at se, hvor højt de rangerer i verdenspressens øjne.

Frederik Andersen er dog tilsyneladende også uden de lokale briller et stort navn.

Det svenske nyhedsbureau TT - Tidningernes Telegrambyrå, der svarer til det danske Ritzaus Bureau - har i dag udsendt en top 5 over spillere - en liste, som man kan læse i stort set alle svenske aviser under overskiften »Spillere som spreder stjerneglans over VM«. Og her er Frederik Andersen med. Herning-keeperen er på en fjerdeplads efter canadiske Connor McDavid, amerikanske Patrick Kane, russiske Pavel Datsuyk og foran svenske John Klingberg.

Frederik Andersen får prædikatet Danmarks største hockeystjerne, og artiklen påpeger, at han voksede op bare nogle få vejsving væk fra Boxen.

Her i avisen har Lasse Degn også givet Herning-keeperen rosende ord med på vejen.

- Frederik kan blive VM’s bedste målmand - i tæt konkurrence med Jonathan Quick fra USA (som dog endnu ikke er stødt til den amerikanske trup, red.). Frederik hører til top-fem i verden og ankommer brandvarm fra NHL-slutspillet, hvor han har stået fantastisk og holdt Toronto inde i det. Han kan blive kampafgørende, roser Degn.