Bjorkstrand har fået nyt trænerjob

Jørn Just Kristensen 

Todd Bjorkstrand bliver cheftræner for Stavanger Oilers i den bedste norske liga

ISHOCKEY Et år efter sin afsked som cheftræner i Herning Blue Fox har Todd Bjorkstrand fået nyt job.

Den 55-årige amerikaner blev fredag præsenteret som ny cheftræner i norske Stavanger Oilers, hvor han har skrevet en toårig kontrakt.

- Jeg er meget glad for at være i Stavanger. Dette job havde jeg meget lyst til, siger Todd Bjorkstrand til Stavanger Aftenblad.

- Jeg har trænet mange år i Danmark og kender norsk hockey godt. Jeg har har et godt forhold til Pål Haukali Higson (sportsdirektør i Oilers, red.) gennem 10 år. Vi har udvekslet erfaringer og snakket godt sammen, siger Todd Bjorkstrand ifølge den norske avis.

Sportsdirektøren er selvsagt glad for sin nye cheftræner.

- Han er en mand, som møder alle vores kriterier. Han var også en kandidat, da vi ansatte Pål Gulbransen for to år siden, fortæller sportsdirektør Pål Haukali Higson til Stavanger Aftenpost.

Seks mesterskaber på stribe
Stavanger Oilers er en storklub i Norge og råder traditionelt over et af ligaens største budgetter. Klubben blev norske mestre seks gange i træk fra sæsonen 2011-12 til 2016-17. Men i den forgangne sæson ramte de helt uden for skiven og blev blot nummer seks i grundspillet og røg ud i kvartfinalen af slutspillet.

Det bliver med andre ord op til Herning-legenden at genrejse den norske storklub i denne sæson.

Bjorkstrand ankommer med et imponerende cv fra sine i alt 13 sæsoner som cheftræner for Herning Blue Fox. Han vandt seks danske mesterskaber som træner, og inden da tog han hele syv guldhjelme som spiller i Herning.

Fra sommeren 2014 og frem til oktober 2015 var han cheftræner for østrigske Graz 99ers uden den store succes.

Som aktiv spiller tegnede han sig for vanvittige 627 mål og 572 assists for Herning Blue Fox. Han er dermed den spiller, der har scoret flest mål og lavet flest assists af alle i dansk ishockeys historie.