Foto: Martin Ballund

Politiet: Sådan bliver ishockey-VM en fest for alle

Martin Hove Thomsen 

Midt- og Vestjyllands Politi giver på Twitter en række gode råd til, hvordan alle kan bidrage til at hjælpe den gode hockey-stemning på vej

HERNING I de næste par uger byder Herning på en regulær hockey-fest, når Ishockey VM skal afholdes i Jyske Bank Boxen.

Herning får ud over besøg af danske ishockeyfans fra hele landet også et hav af udenlandske hockeytilskuere på besøg - canadiere, finnere, amerikanere, tyskere, nordmænd, letter og sydkoreanere. For at være med til at sikre, at det bliver en VM-fest for alle, giver politiet en række gode råd på Twitter til, hvordan man med fordel bør opføre sig.

»Find venner, ikke fjender« - betragt de mange hockeyfans som nye venner og tag hensyn, hav tålmodighed, hjælp hinanden, hold den gode tone og undgå fysiske konfrontationer, lyder den første opfordring.

»Pas på dine personlige ejendele« - også lommetyve kan blive tiltrukket af så stor en begivenhed, så hold værdierne tæt til kroppen, lyder næste opfordring.

»Våben hører ikke til ved en folkefest« - det siger lidt sig selv, og som politiet formulerer det, er det både dumt og ulovligt at medbringe knive, fyrværkeri, slag- og skydevåben. Ishockey-stave er dog tilladt, forsikrer politiet.

»Du har ikke brug for narko for at have det sjovt« - politiet opfordrer til, at man holder sig fra narko, når nu man kan blive høj på den gode hockeystemning alene.

»Vi er klar til at hjælpe dig« - politiet vil være synlige ved VM-kampene og i bybilledet, og man kan altid henvende sig, hvis man er i tvivl om noget - også på telefonnummer 1-1-4.

Opstår der en akut situation, hvor der er brug for hjælp, er ordensmagten klar med både politi, brandvæsen og ambulancer - ring på 1-1-2.

Og således skulle det gerne blive en fantastisk VM-fest i Herning.