Søren Østergaard og Smadremanden gæster kongrescentret næste år. Foto: Henrik Ole Jensen

Zirkus Nemo på vej

Zirkusset kan opleves ved messecentret fra 8. til 12. maj

HERNING Zirkusdirektør Søren Østergaard byder i år på et væld af verdensklasseartister, en kaskade af kiksede karakterer og dyngevis af diminutive dyr. Det hele kan opleves på P-Vest ved Messecenter Herning 8.-12. maj, fortæller de i en pressemeddelelse.

Zirkus Nemo 2018 har sat kursen mod Herning med lasten fuld af femstjernede anmeldelser - og nu sætter Kaptajn Østergaard alle sejl ind på også at få det herningensiske publikum til at overgive sig betingelsesløst. Slagplanen er som følger:

- Først og fremmest vil nogle af verdens bedste artister forføre jer med deres optræden. Det drejer sig om den fantastiske fransk-cubanske håndstandsduo Duo Solys, verdens absolut hurtigste jonglør Mario Berousek, hulahop-ringenes underskønne herskerinde Geraldine Philadelphia samt den rablende russiske rullehjulsartist Konstantin Mouraviev. Det er oven i købet lykkedes mig at få fat på den stærkt eftertragtede og dejligt dekadente dukkeførerduo Cabaret Decadanse, meddeler zirkusdirektøren i en pressemeddelelse.

Næste del af planen går på at afvæbne publikum med alle de kendte og elskede figurer Bager Jørgen, Målermanden, Kim Tim, Baglænsmanden, Marianne og ikke mindst Smadremanden, som Søren Østergaard ellers personligt ikke er så meget for.

Smadrehunden Pløk
- Men jeg er blevet nødt til at give urimeligt meget plads til det usoignerede og ubehøvlede krapyl, fordi han åbenbart har en ubegribeligt stor fanskare, der har krævet at se mere til ham i år, siger zirkusdirektøren, der dog afslører, at netop Smadremanden gav ham idéen til den tredje og afgørende del af årets slagplan.

- Populariteten steg ham så meget til hovedet, at han insisterede på at tage sin utålelige smadrehund Pløk med i manegen. Men det fik mig til at tænke på, at vi selvfølgelig skulle have en masse dyr med. Så vi giver både Løvbakke Dyrehave og Jyllands Park Zoo kamp til stregen med alle tiders imponerende gæs, guldfisk og rotter. Og måske en lillebitte hest, siger Søren Østergaard.